Haberler

Emniyet, Taraf'ı Provokatörlükle Suçladı

Güncelleme:

Şanlıurfa Emniyeti, Taraf Gazetesi'nde yayımlanan 'Bağdadi'nin Sağ kolu Urfa'da tedavi edildi' başlıklı haberi yalanladı.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) komutanlara arasında yer alan Ahmet El H.'nin Şanlıurfa'da tedavi gördüğü şeklinde haber yayımlayan Taraf Gazetesi'ne Urfa Emniyeti'nden yalanlama geldi. Emniyet açıklamasında haber ve iddiaların mesnetsiz olduğunu ve ulusal güvenliğe zarar verdiğini belirtti.

Emniyet ayrıca il genelinde yapılan araştırmada söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve il genelinde bahsi geçen ismin herhangi bir hastanede tedavi edilmediğini belirtti.

Emniyet ayrıca açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi: ""Bağdadi'nin Sağ kolu Urfa'da tedavi edildi" başlığı ile yayınlanan gazete manşetinde; "Geçen ay Rakka'ya yapılan ABD bombardımanında sol bacağı kopan, IŞİD'in tepe isimlerinden Ahmet El H.'nin Türkiye'de tedavi edildiği belirlendi" şeklinde, ayrıca aynı gazetenin internet sitesinde 11.09.2014 tarihinde;

"IŞİD militanları devlet kesesinden tedavi oldu" başlığı ile yayınlanan haberde;
"Geçen ay Rakka'ya yapılan ABD?bombardımanında sol bacağı kopan, IŞİD'in tepe isimlerinden Ahmet El H.'nin Türkiye'de tedavi edildiği belirlendi" içerikli haberler yayınlandığı görülmüştür.
Bahse konu haber içerikleri ile ilgili olarak son dönemde Şanlıurfa ilinde IŞİD militanlarının olduğu, Devlet eli ile hastanelerde tedavi edildiği yönünde, çeşitli basın ve yayın organlarında kaynağı belli olmayan ancak, tahmin edilen mesnetsiz haberler yapılmaktadır.

Amacı belli grupların ortaya attığı provakatif ve asılsız bu iddialar büyük bir sorumsuzluk örneği olup, Ulusal güvenlik ve vatandaşın selameti konularının bu şekilde istismarının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği açıktır.

Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda, haberlerde adı geçen Ahmet El H. İsimli şahsın ilimizde ki hastanelerde tedavi görmediği anlaşılmış olup, hastanelerimize intikal eden tüm yaralı şahıslarla ilgili olarak gerekli çalışmalar gizlilik ve hassasiyet içerisinde yürütülmektedir. Bu gayri ciddi haberlerin belli bir kesim tarafından maksatlı olarak istihbarat birimleri ve güvenlik güçlerinin imajını zedelemek ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini uluslararası platformlarda zor durumda bırakmak için yapıldığı, kamuoyunun takdirlerine arz olunur."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Rakka Işid Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title