Haberler

Emniyet: PKK'nın Kırsal Kadroları Şehirlere İnecek

Güncelleme:

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün PKK'nın olayları ülke geneline yaymayı planladığı ve kırsaldaki kadroların devreye girdiği uyarısı yaptığı ortaya çıktı.

Suruç'ta 20 Temmuz'da 32 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan canlı bomba eyleminin ardından tırmanan terör olaylarının yarattığı atmosferi Emniyet Genel Müdürlüğü'nün daha önceden tespit ettiği ortaya çıktı.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, Suruç'ta yaşanan patlama olayının öncesinde PKK'nın yakın dönemdeki eylemsellik süreciyle ilgili gelişmeleri tespit eden Emniyet Genel Müdürlüğü, iki ayrı değerlendirme yazısıyla gelişmeleri tüm il emniyet müdürlüklerine aktardı.

ARKA ARKAYA İKİ ÖNEMLİ YAZI

EGM Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, yaşanacak gelişmeler hakkında il emniyet müdürlüklerine 11 ve 13 Temmuz tarihlerinde arka arkaya iki önemli yazı gönderdi.
11 Temmuz tarihli yazıda MİT Müsteşarlığı'ndan gelen bilgilerin yanı sıra, emniyetin kendi tespitleri de yer aldı.

Yazıda, PKK tarafından " Abdullah Öcalan'a özgürlük hamlesi" adı altında eylem ve etkinliklerin yoğunlaştırılacağına dikkat çeken EGM; bu amaçla eylemlerin Silopi, Cizre ve Yüksekova'dan başlatılarak Türkiye genelinde yayılmasının planlandığı aktarıldı. Yazıda, "Yüksek katılım sağlanması için kırsal kadrolarının da gençliğin yönlendirilmesinde aktif rol alacağı." anlatıldı.

"BAYRAMDAN SONRA..."

EGM aynı yazıda; PKK mensuplarınca "devletin Öcalan'a tecrit uyguladığı, Kürt halkının buna gereken tepkiyi gösteremediği, Kandil'den gelecek talimat doğrultusunda 2015 Ramazan Bayramı'ndan sonra halkla birlikte şehirlere intikal ederek savaşacakları" şeklinde bilgilere ulaşıldığı vurgulandı. Yazıda, "Bu çerçevede, eylemlerde YDG-H mensuplarının güvenlik güçlerini dağınık şekilde ara sokaklara çekerek güvenlik önlemlerinin etkilerini azaltmaya yöneleceği, gösterilerde kullanılmak üzere molotof kokteyli ile el yapımı patlayıcı hazırlanacağı ve eylemler sırasında sokaklarda hendekler kazılarak barikatlar oluşturulacağı..." belirtildi.

"KIRSALDAKİ ÖRGÜT KADROLARI ŞEHRE İNECEK"

Değerlendirme yazısında, kırsaldaki örgüt kadrolarının duruma göre şehir merkezlerine inmesinin planlandığı ifade edildi. Güvenlik güçlerince yapılacak müdahalelerde eylemcilerden yaralı veya ölülerin olması halinde örgüt mensuplarının da silahlı saldırıda bulunması talimatlarının verildiği anlatılan yazıda, "Eylemlerin başlaması akabinde ikinci bir talimata kadar kesinlikle sonlandırılmaması, eylemlerin şiddetlenmesi halinde insiyatifin YDG-H mensuplarında olacağı..." kaydedildi.

"KOBANİ OLAYLARINDAN DAHA ŞİDDETLİSİ..."

PKK'nın gerçekleştireceği gösterilerin, Kobani eylemlerinden daha şiddetli gerçekleşmesinin sağlanması şeklinde planlama ve hazırlıklar yapıldığı bilgilerine yer verilen yazıda, "Sonuç olarak Öcalan'a sözde tecrit uygulandığı iddiasıyla kitleyi eylemselliklere canlı tutmayı hedefleyen örgütün, hükümetin kurulma sürecinde sokak eylemlerini eş zamanlı hale getirmek ve şiddetini artırmak suretiyle yaygınlaştırmayı planladığı, ayrıca cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin ise süresiz açlık grevleriyle söz konusu eylemlere destek olabilecekleri" bildirildi.

İKİNCİ YAZI

13 Temmuz tarihli ikinci yazıda ise, PKK'nın yayın organlarında 8 Temmuz'da yayınlanan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı'nca "KCK: Önder Apo'nun özgürlüğü için her yerde serhildan" başlıklı açıklama ve bağlantılı beklentilere yer verildiği görüldü.
Yazıda, "Halkımız nerede bir tutuklama olursa tüm il ve ilçe ayağa kalkmalı, bu tutuklamalara engel olmalıdır, Her tutuklama bir serhildan gerekçesi olmalı, halkımız sokakları ve meydanları doldurarak tutuklamalara izin vermemelidir." şeklindeki haber sonrasında, PKK tarafından Öcalan'la görüşülmemesi ve çözüm sürecinin yürümediği düşüncesiyle ülke genelinde başkaldırı eylemlerinin başlatılması yönünde şehir yapılanmalarına talimat verildiği açıklandı.

AKTİF İLLERDE EYLEMLER

Yazıda, "Bu kapsamda sözde özgürlük yürüyüşleri adı altında yürüyüşler düzenleneceği, eylemlerin, Silopi, Cizre, Yüksekova, Doğubeyazıt ilçelerinden başlayarak ülke geneline yayılmasının amaçlandığı" kaydedildi.

Eylem süreci çerçevesinde, çevre il ve ilçelerle bağlantı yolları ile şehir merkezlerindeki yolların kapatılmasının planlandığı anlatılan yazıda, "Ayrıca yürüyüşlere katılımın artırılması amacıyla kırsal alandaki örgüt mensuplarının yaylalara ve köylere inerek vatandaşların yapılması planlanan yürüyüşe katılmaları yönünde zorladıkları ve tehdit ettikleri bilgilerine ulaşıldığı" ifade edildi.

Yazıda, "Benzer eylemler Doğu ve Güneydoğu illerimiz başta olmak üzere PKK'nın aktif olarak faaliyet gösterdiği diğer kentlerde de gerçekleştirilebileceği değerlendirilmektedir." tanımlaması yapıldı. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Abdullah Öcalan Milliyet Silopi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (215)

Darbe:

Bu sefer vurun gitsin itleri , kolay av olurlar , vur yetkisini aldım mı 200-300 tane öldürelim gıkı çıkmaz Köpeklerin

110
18
yanıtYanıtla
ALPARSLAN:

Terrore karşı özel yasa istiyoruz, teröristi vuran sivil yargılanmasın.!! Elinde molotof görünce polisi beklemeden kendimiz vuralım !!

84
22
yanıtYanıtla
kml:

Bingöl sen ne hakkından bahsediyorsun neyiniz eksik nankör sizde allah korkusu din iman yok

75
25
yanıtYanıtla
Az kaldi:

DEVAM EDIN SEREFSIZLER DEVAM YAKINDA KURD AVI SEZONU BASLIYACAK

58
30
yanıtYanıtla
tripp:

iyi de kırsala neden operasyon yapmıyorsunuz arkadaş neyi hesaplıyorsunuz aklım almıyorr

83
5
yanıtYanıtla
F16:

Bunlari gördüğünüz yerde vurun, gündüz aramizda akşam dağda terrorist, halka silah verin vurmak için izin verin bakin ozaman bir daha gelebiliyormu korkak etekli terroristler

73
15
yanıtYanıtla
Türkiye:

Ey Şanlı Türk ordusu Dağda karşıma çıktıklarında benim üst komutanlarım bırakmadı roket atarı ortalarına atam darmadağın edeyim mutlumusun hala içimde kaldı gözümün önüne geldikçe çıldırıyorum Sürü GiB geçtiler ama bırakmadılar bırakmadılar ve bırakmayacaklarda ...

52
28
yanıtYanıtla
kara 60:

Pkk aslinda uc gunde tamamen biter elli atmis pkk li diyarbakirda meydaninda asilacak geri kalan pkk li mahkumlar zehirli igne ile oldurulecek kandil ve diyer pkk kamplari kimyasal silah kullanilacak hdp kapatilip pkk destek veren vekiller hapse tikilacak pkk destek eylemlerinde tank top kullanilacak

63
13
yanıtYanıtla
adalet:

ÇOK BASİT 1 KANUNLA TERÖR TARİHE GÖMÜLÜR. terörist ve teröre desdek verenlerin tüm malvarlıkları kamuya aktarılacak ve sınırdışı edilip vatandaşlıktan çıkarılacak kamulaşan mallarda şehit ailerine eşit olarak pay edilecek sadece bu kanun pkk nın tarihe gömülmesini sağlar amma pkk yı bitirmek istemiyor siyasiler varmısınız türk milleti bu kanunun çıkması için imza kampanyasına

50
23
yanıtYanıtla
CELIK:

PKK ILE BAS EDEMESINIZ 35 YILLDIR ANLAMADINIZMI

18
53
yanıtYanıtla
Tüm 215 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title