Haberler

Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Meslekten İhraç Edildi

Güncelleme:

Ergenekon, Şike, Oda TV gibi önemli operasyonların başındaki isim olarak bilinen Ekizoğlu, yetkisini kin nedeni ile kötüye kullanmakla suçlandı.

Geçtiğimiz aralık ayında Tahşiyecilere kumpas soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusu ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ekizoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından meslekten ihraç cezası verildi.

"Yetkisini veya nüfusunu kendisine veya başkasına çıkar sağlamak amacıyla veya kin ve dostluk nedeniyle kötüye kullanmak" ile suçlanan Ekizoğlu özellikle Şike operasyonu sebebiyle Fenerbahçe camiasının büyük tepkisini çekmişti.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, gözaltına alındığı sırada çekilen fotoğraflarının basına sızdırılmasında Ekizoğlu'nu suçlamış, "Mutlu Ekizoğlu'nu Fenerbahçe'ye ben üye yaptım şimdi de Disiplin Kurulu'na verdim" demişti.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organizeden Sorumlu İl Emniyet Müdürlüğü yapan 1'inci sınıf emniyet müdürü Ekizoğlu, son olarak ise Siirt Emniyet Müdürü olarak görevlendirilmişti. Ekizoğlu, 17-25 Aralık darbe girişimi ardından görevden alınmıştı.

MUTLU EKİZOĞLU KİMDİR?

06 Ekim 2012 tarihli Müşterek kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Polis Başmüfettişi iken, Siirt İl Emniyet Müdürü olarak atanan Mutlu Ekizoğlu, 1967 yılında Eskişehir'de doğdu.

Sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Ağrı Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görev aldı.

En son olarak 2009-2012 yılları arası İstanbul Emniyet Müdürlüğünde Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, İnterpol ve Narkotik Şubelerinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu.

Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun 29.06.2012 tarihli kararı ile 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi ederek, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atanan EKİZOĞLU, 06.09.2012 tarihli Müşterek Kararname ile Siirt İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

Ekizoğlu, 17-25 Aralık darbe girişimi ardından görevden alındı.

Meslek içi eğitimlerinin yanı sıra; çeşitli görevlerden dolayı 2009 yılında Hollanda, 2010 yılında ABD, 2011 yılında Tayvan, 2012 yılında Finlandiya ve İngiltere' de bulundu.

Evli ve üç çocuk babası. (Kaynak: A Haber)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İçişleri Bakanlığı İstanbul Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500

Yorumlar (86)

O halde:

Ya ilerde bunlarda kumpasa geldik derler ve kanıtlarlarsa ne olacak?

44
7
yanıtYanıtla
OğuzboyuMobil-IOS:

Bu ülkeye kaç milyara maloldunuz , hiç vicdanınız sızlamadı mı, himmet deyip hizmet deyim soyup soğana cevirdiniz ülkeyi, doymadınız, doymadınızzz

18
32
yanıtYanıtla
Bozoklu halukmobilWeb@haberler.com:

Arkadaslar ben 30 sene polislik yaptım. Bu emekli edilen emniyet müdürlerinin çoğu kck operasyonularını yapanlar idi

41
5
yanıtYanıtla
ElazığlıMobil-ANDROID:

Haksızlıkların önüne gecmek için oyum MHP'YE

30
13
yanıtYanıtla
....:

Hahahahaaa. . . Önce bunları kullanıp, Türk Ordusunu kafese koydular; en gizli devlet sırlarını ele geçirdiler. . Şimdi bunları tasviye ediyorlar. . Yeni Türkiye''nin traji-Komik hali. . . . :))))

32
2
yanıtYanıtla
piskevit partisiMobil-ANDROID:

ak parti gumbur gumbur geliyor 55 sandiklar patlayacak geri zekalilar 2000 li yillari ne capuk unuttunuz be beyinsizller

6
26
yanıtYanıtla
utkumobilWeb@haberler.com:

Birgun sira sizede gelecek ayakabi kutucuk kafalilar

16
11
yanıtYanıtla
terazi Mobil-ANDROID:

kutularin altinda kaldilar menfaat perestler biraz daha gülsün yargilanacaginz gunler cok yakin.

14
12
yanıtYanıtla
AFSİN:

BU ADAMLAR ÇIKARI İÇİN VATANINI BİLE SATAR. HAK YERİNİ BULMUŞ

10
15
yanıtYanıtla
NBCmobilWeb@haberler.com:

EY TÜRKOGLU TÜRK SAKİN KRO VE ALEVİ PARTİLERİNE OY VERME..BİLİYORSUNUZ BUNLAR VATAN HAİNLERİNE SAHİP ÇIKIYORLAR.. BUNLAR VATANİMİZA,BAYRAGİMİZA,DİNİMİZE ZARAR VERİYORLAR..SOLA OY VERME KARDEŞ...

11
13
yanıtYanıtla
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title