Haberler

Emniyet Mensuplarına Yeni Sendika

Tüm Emniyet Sen'in kuruluş dilekçesi Genel Başkan Ural ve kurucu yönetim kurulu üyelerince Ankara Valiliğine sunuldu.

ANKARA - Tüm Emniyet Sen'in kuruluş dilekçesi Ankara Valiliğine sunuldu.

Sendikanın kurucu Genel Başkanı Yüce Fuat Ural ve yönetim kurulu üyeleri sendikanın kuruluşuna ilişkin dilekçeyi Ankara Valiliği Dernekler Dairesine verdi.

Ural, Valilikten ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesinin emniyet hizmetleri sınıfına mensup personelin sendika üyesi olmasına izin vermediğini ancak emniyet teşkilatında görevli sivil personelin sendikalı olmalarının yolunu açtığını belirtti.

Tüm Emniyet Sen'i emniyette görevli farklı branşlardan sivil personele yönelik kurduklarını ifade eden Ural, örgütlenme ve üye kayıtları çalışmalarına başladıklarını söyledi. Polisin özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik faaliyetler yürüteceklerini belirten Ural, emniyette görevli taşeron işçilerin hakları için de mücadele vereceklerini kaydetti.

-Amaç, personelin özlük hakları

Ural, daha önce kurulan Emniyet Sen ile birlikte hareket edeceklerini belirterek, "Emniyet mensuplarının hepsinin sendikalı olabilmeleri için çalışma yürüteceğiz. Emniyet sınıfı hizmetleri personelinin sendikalı olmasının önünü kesen Anayasa Mahkemesi kararını gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceğiz. Sendikaya üye oldukları için meslekten ihraç edilen ya da haklarında soruşturma başlatılan emniyet mensuplarının davalarını da takip edeceğiz" diye konuştu.

Ural, emniyet personeline mobbing yapanların ağır biçimde cezalandırılması, çalışma koşullarının düzeltilerek amirlerin inisiyatifiyle yaptırılan ek görevlendirme ve fazla mesai uygulamasına son verilmesi, personelin haftalık 40 saat çalıştırılması için gerekli düzenlemenin yapılmasına yönelik faaliyetlerde bulunacaklarını aktardı.

Tek amaçlarının personelin özlük haklarının iyileştirilmesi olduğunu kaydeden Ural, herhangi bir konfederasyona bağlanmayı düşünmediklerini, hiçbir siyasi amaçlarının da olmadığını belirtti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Valiliği Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title