Haberler

Emniyet kemeri takmanın önemi

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, "Toplum olarak bazı şeyleri görürsek daha çok inanıyoruz, emniyet kemerinin önemini de bu araç sayesinde göstermeye çalışıyoruz. Böylece bir trafik bilinci bir em...

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, "Toplum olarak bazı şeyleri görürsek daha çok inanıyoruz, emniyet kemerinin önemini de bu araç sayesinde göstermeye çalışıyoruz. Böylece bir trafik bilinci bir emniyet kemeri takma bilinci oluşturmak istiyoruz" dedi.

Emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'ne 4 gün süreyle tahsis edilen "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı" hükümet konağı önünde sergilendi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri gözetiminde simülasyona aracına binen vatandaşlar, araçla 360 derece döndürüldü. Emniyet kemeri takılı halde ve emniyet kemeri takılı olmadan yapılan denemelerde araca binen vatandaşların zor anlar yaşadığı gözlendi.

Simülasyon aracını yakından inceleyen Vali Taşyapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyet kemerinin önemini anlatmak için simülasyon cihazını getirdiklerini söyledi.

Görsel olarak vatandaşlara, öğrencilere ve gençlere emniyet kemerini takma alışkanlığı kazandırmak istediklerini belirterek, sadece 9 günlük Kurban bayramı tatilinde 130 insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Bütün araçlarda emniyet kemerini bulunduğunu ve mecburi olduğu halde çoğu insanın kullanmadığına dikkati çeken Vali Taşyapan, şöyle dedi:

"Geçen dokuz günlük Kurban bayramı tatilinde bile 130 vatandaşımızı ölümlü trafik kazalarında kaybettik. Tabi ölenler söylendiği için yaralananların akıbetini bilmiyoruz ve yaralanma derecelerini bilmiyoruz. Belki de ömür boyu sakat kalanlar oluyor. Dolayısıyla emniyet kemeri çok ehemmiyetli bir cihazdır. Araçlarımızda var, takılması mecburi, arka koltuklarda da artık mecburi hale geldi. Bu bilinci ne kadar artırabilirsek, gençlerimize, çocuklarımıza, sürücülerimize o kadar faydalı olacağız. Toplum olarak bazı şeyleri görürsek daha çok inanıyoruz, emniyet kemerinin önemini de bu araç sayesinde göstermeye çalışıyoruz. Böylece bir trafik bilinci, bir emniyet kemeri takma bilinci oluşturmak istiyoruz."

Bingöl Hükümet Konağı önünde konuşlandırılan simülasyon cihazı 4 gün süreyle vatandaşların hizmetine açık olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title