Haberler

Emniyet Kemeri ile hayata bağlanın

Güncelleme:

02-10 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Karayolları Trafik Güvenliği ve Haftası başladı.

Çorum'un Osmancık ilçesi'nde Pazartesi günü Koyunbaba İlkokulunda resmi açılışı yapılacak olan Trafik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü başkanlığında İlçe jandarma Komutanı İrfan Kıymaz, Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, Karayolları 71. Şube Şefi Ayhan Kırçıloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Gökdere, İlçe Sağlık Müdürü Esra Camcı ve Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Bilal Karatağ'dan oluşan komisyonda alınan kararlarda Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında hafta boyunca her gün bir okulda sorumluluk bölgelerine göre İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bölge Trafik İstasyon Amirliği görevlilerince "Trafik Güvenliği ve Trafikte Uyulması Gereken Kurallar" ile ilgili seminerler düzenlenecek.

Komisyon kararlarında yer alan hafta boyunca kurum içi ve kurumlar arası yazışmalarda alt veya üst kısımlarına, okullarda sınıf tahtalarının üst köşelerine, belediye halka gönderdiği su faturalarının uygun olan kısmına, şehir merkezinde bulunan caddeler üzerinde uygun olan panolar üzerine trafikle ilgili sloganlar yer alacak. Etkinlikler çerçevesinde haftanın açılış gününde Trafik Haftasına özel okullar arası yapılan resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verilecek.

Simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemine dikkat çekilecek

Karayolları Trafik Güvenliği ve Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara emniyet kemeri kullanımı konusunda bir kaza anında emniyet kemerli ve kemersiz olmak üzere araç içerisinde yaşayabilecekleri uygulamalı olarak gösterilecek. "Güvenli Bir Yolculuk için Emniyet Kemeri" 'nin önemine dikkat çekmek amacıyla ilçemizin üzerinde bulunduğu D100 karayolu da baz alınarak kazaların yaşandığı ve talep üzerine bu yıl ülkemizde ilçeler arasında tek Osmancık`a tahsis edilen yanal taklalı emniyet kemeri simülasyon aracı 10-11 Mayıs tarihlerinde Akbank karşısında bulunan otoparkta dikkat çekici eğitimler verecek.

HABER:Mustafa ULUSOY



Kaynak: Temsilci / Güncel

Trafik Haftası Osmancık Çorum Eğitim Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title