Haberler

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz Diyarbakır'da

Güncelleme:

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, beraberinde bazı daire başkanlarıyla incelemelerde bulunmak üzere dün Diyarbakır'a geldi.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, beraberinde bazı daire başkanlarıyla bölgede yürütülen terör operasyonlarıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere dün Diyarbakır'a geldi.
Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, beraberinde Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Faruk Ünsal, Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy, Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan, Koordinasyon Daire Başkanı Şevket Taşdelen ile emniyet teşkilatından üst düzey yöneticiler ile birlikte Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile birlikte İçkale Müzesi'ni gezen Lekesiz, "Diyarbakır insanlığın ortak öyküsünün yaşandığı, ortak macerasının yaşandığı yazıldığı önemli merkezlerden biridir. Diyarbakır'ın tarihini inceleyelim diye yola çıkarsak karşımıza insanlığın ortak tarihi çıkar. Binlerce yılık bir geçmişin günümüze intikali, bunların muhafazası ve geleceğe daha da güçlendirerek aktarılması aynı zamanda insani, ahlaki, medeni bir sorumluluktur" dedi.

"İhtiyaçları Yerinde Göreceğiz"

Beraberindeki heyetle birlikte birkaç gün bölgede inceleme ve ziyaretlerde bulunacaklarını belirten Celalettin Lekesiz, "Güvenlik bürokrasisiyle görüşmelerimiz olacak, ihtiyaçlarını yerinde göreceğiz, çalışmalarına bakacağız. Türkiye 80 milyon nüfusuyla gökkuşağını andıran renkleriyle devraldığı mirası daha güçlü bir geleceğe aktarabilmek için tüm sosyal ve fiziki enerjisini heder etmeksizin, daha iyiye gitmek zorundadır. Türkiye bu medeniyet yürüyüşünü yaparken enerjisini heder etmek isteyen var. Terör örgütü bunlardan bir tanesidir. İnsanlarımızın günlük hayatını, sağlık hizmetini, eğitim hizmetini, ticari hayatını her anlamda hayatını allak bullak edecek çukurlar kazmak, barikatlar oluşturmak suretiyle insanımızın hayatını bir yandan zehir etmeye çalışıyor. Bir yandan da Türkiye'nin daha güçlü bir gelecek inşa edebilmesi için kendisine verilen görevi yerine getirip Türkiye'nin koşmasının önünde, ayağında bir ağırlık teşkil ediyor. Türkiye tüm renkleriyle tüm desenleriyle birlik beraberlik içerisinde bunlarında üstesinden gelecek ve güçlü medeniyet yolculuğuna devam edecek" dedi.

Valiye Teşekkür

Diyarbakır'ın halen 5 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde hayatın normale dönmesi için çalışmaların sürdüğünü anlatan Lekesiz, Vali Aksoy'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Lekesiz, "Güvenlik bürokrasisine verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz. Ben bu vesileyle polis teşkilatı mensuplarının da Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Diyarbakır ilimizde de yaşlılarımızı kendi annesi babası gibi bilmesi, küçükleri kendi evladı kardeşi gibi bilmesi, akranlarını arkadaşı gibi bilmesi, konusundan dolayı gösterdikleri özen, hassasiyet için tüm polislerimize teşekkür ederim. İkinci teşekkürüm terör ve teröristle mücadele ederken polislerimizin güvenlik birimlerimizin hukukun sınırları içerisinde kalmaya azami derecede özen gösterip, mücadelesini terör ve teröristle yürütme konusundaki gösterdikleri özene teşekkür ederim. Üçüncüsünde arkadaşlarımızın huzur ve güvenliğin temini ve tesisine yönelik çalışmaları yaparken silahlı kuvvetlerimizin değerli mensuplarıyla Mehmetçikle beraber çalışırken uyum ahenk içerisinde çalışma konusunda gösterdikleri özenden dolayı çalışma arkadaşlarımıza, sizin aracılığınızla teşekkür ederim" diye konuştu.
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da Diyarbakır'da terörle mücadele konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu çalışmalarda güvenlik birimlerimiz büyük bir özveri içerisinde titizlikle bu çalışmaları ortaya koydu. Zaman zaman Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nün gerek araç gereç gerekse personel ihtiyacı buradaki mücadelede yeterli olmadı. Bu konuda bakanlığımızdan talepte bulunduk. Başta İçişleri Bakanımız ve Emniyet Genel Müdürü olarak sizler bu taleplerimizi en kısa zamanda yerine getirdiniz. Bu anlamda da bizlere bu mücadelede vermiş olduğunuz desteklerden dolayı sizlere de teşekkür ediyoruz. Topyekun bir mücadeleydi güvenlik birimlerimiz kahramanca mücadele etti. Sizin de belirttiğiniz gibi bu mücadelenin en hassasiyet taşıyan tarafı da hukuk kurallarına riayet edilerek sivil vatandaşla teröristin ayırt edilmesiydi. Bu hassasiyeti gösterdiler ve terör örgütünün beklediği arzu ettiği ortamı onlara sunmadılar. Bu anlamda da arkadaşlarımıza ben de teşekkür ediyorum. Daha iyiye doğru gidiyor. Ülkemizin genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da huzur ve güven ortamı bundan sonra vatandaşlarımız açısından daha iyi bir noktaya taşınmış olacak, temennimiz bu" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title