Haberler

Emniyet Genel Müdürlüğünden Bayram Öncesi Trafik Değerlendirmesi

Emniyet Genel Müdürlüğü öncülüğünde yapılan toplantıda bayramda artması beklenen trafik yoğunluğuyla ilgili değerlendirilmeler yapıldı.

Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliğinde "Trafik Kurallarına Uyalım, Sevdiklerimize Ulaşalım" toplantısı yapıldı. Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde (AŞTİ) bulunan Ankara Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği konferans salonunda yapılan toplantıya emniyet mensupları, Dünya Sağlık Örgütünden temsilci ve katılımcılar katıldı.

"KAFA KAFAYA ÇARPMALAR AZALDI"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın yaptığı konuşmada, kafa kafaya çarpışmaların azaldığını ancak arkadan çarpmalı kazaların aynı seviyede devam ettiğini söyledi. Apaydın, yol kullanıcılarının aldıkları eğitimin önemine dikkat çekerek, üst ve alt geçit kullanımlarında yapılan hataların kazaları beraberinde getirdiğini ifade etti.

"KAZALARIN YÜZDE 88'İ SÜRÜCÜ HATALARINDAN KAYNAKLI"

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, trafik kazalarına yönelik Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı hazırladıklarını açıkladı. Avan, trafik kurallarına uymanın önemini öğretmeye çocuklardan başlanması gerektiğini vurgulayarak, çocuklara yönelik trafik merkezi kurduklarını kaydetti. Kazaların yüzde 88'inin sürücü hatalarından kaynaklandığının altını çizen Avan, Ramazan Bayramı süresince denetimlerin sivil ve resmi ekiplerce, havadan, karadan ve elektronik yöntemlerle aralıksız süreceğini belirtti. Sunumlar sırasında MOBESE kameralarına takılan sürücü hatalarının neden olduğu trafik kazalarının görüntüleri gösterildi.

SİMÜLASYON ALETLERİNDE EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ ANLATILDI

Sunumların ardından emniyet kemerinin trafik kazalarındaki önemini anlatmak için simülasyon aletlerinin olduğu yere geçildi. Burada bir araç içerisine oturan iki kişi, emniyet kemerini takarak, simülasyon aletinde döndürüldü. Emniyet kemeri sayesinde sürücü ve yolcunun savrulmadığı görüldü. Bir başka simülasyon aletinde ise, yaklaşık 8 kilometre hıza sahip bir koltuğa oturan vatandaş, sabit bir noktaya çarptı. Vatandaşın, emniyet kemeri sayesinde koltuktan fırlamadığı gösterildi. Kadın vatandaşın savrulmamasına rağmen, 8 kilometrelik hızla bile çarpmanın ne kadar sarsıcı olduğu görüldü. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Fevzi Apaydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title