Haberler

Emniyet, 'Canlı Bomba Masası ve Timi' Kuruyor

Güncelleme:

Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'da son bir yılda yaşanan 10 canlı bomba saldırısının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü önemli bir karar aldı.

TEK MERKEZDEN TAKİP

Canlı bomba eylemlerinin PKK, DHKP-C ve IŞİD gibi terör örgütleri tarafından yapılmasını dikkate alan Genel Müdürlük, bu eylemlerin tek bir merkezden takip edilmesi için yeni bir yapılanmaya gitti.

CANLI BOMBA BİRİMİ KURULUYOR

İstihbarat Daire Başkanlığı ve canlı bomba saldırısına maruz kalan büyükşehirlerin istihbarat şubelerinde canlı bomba birimi kurulması kararlaştırıldı. İstihbaratta daha önce örgüte göre farklı masalar bulunuyor ve saldırıların aydınlatılmasında görev alıyordu.

SIKI TAKİBE ALINACAK

Kurulacak yeni birimin görevi canlı bomba eylemlerinin aydınlatılmasının yanı sıra muhtemel saldırıların engellenmesi de olacak. Birim, ülke genelinde farklı örgütler bünyesinde olup da canlı bomba ihtimali olan isimlerin de takibini yapacak.

CANLI BOMBA TİMİ

Böylece terör saldırıları gerçekleştirilmeden engellenecek. Birimde "Canlı Bomba Timi" adı verilen, canlı bomba konusunda uzman, tecrübeli terör ve istihbarat polisleri görev alacak. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Diyarbakır İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title