Haberler

Emniyet Binalarına Roketli Saldırı Davası

Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına 20 Eylül 2014 gecesi düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren tutuklu sanık Serdar Polat'ın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, terör örgütü DHKP/C üyesi Polat ile avukatları katıldı.

Duruşmanın başında söz alan Polat, salonda silahlı polis memurlarının bulunduğunu, güvenliğinin cezaevinden itibaren jandarma tarafından sağlandığını belirterek, salondaki polis memurlarının çıkartılmasını istedi.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, adil yargılamayı engelleyecek bir durumun söz konusu olmadığını, polislerin güvenlik gerekçesiyle salonda bulunduğu söyledi.

Sanık Polat savunmasında, polisevi saldırısının DHKP/C tarafından gerçekleştirildiğini, bunun da politik amaçla yapıldığını ileri sürerek, "Emniyet Genel Müdürlüğü, operasyonlar için karar alınan bir merkezdir. O yüzden hedef seçilmiştir. Polise karşı bir eylemdir" diye konuştu.

Eylemde can kaybı yaşanmadığını belirten sanık avukatları, savunma için süre isteyerek müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme, avukatlara savunma için süre vererek duruşmayı erteledi.

Ayrıca mahkeme, sanığın tutuklunun halinin de devamını kararlaştırdı.

-"Ağırlaştırılmış müebbet hapis" talep edilmişti

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in hazırladığı iddianamede, Polat'ın, TCK'nın, "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzenin ortadan kaldırılması, bu düzen yerine başka bir düzen getirilmesi veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edilmesine" ilişkin 309. maddesi uyarınca "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılması isteniyor.

Polat'ın terör amacıyla "nitelikli adam öldürmeye teşebbüs", "kamu malına zarar vermek", "sayı ve nitelik bakımından vahim silah bulundurmak" gibi bir dizi suçtan da ayrıca mahkumiyeti talep edilen iddianamede, ölen Muharrem Karataş hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği bildirilmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Serdar Polat Dikmen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title