Haberler

Emlak Zengini Anne- Babasını Öldürdüren Sanık Hakim Karşısında

Bursa'nın İznik İlçesi'nde ortadan kaybolduktan 6 yıl sonra kemikleri evlerinin bahçesinde gömülü bulunan emlak zengini Emine (80) ve Ahmet Refik Öner (86) çiftinin cinayet sanığı oğulları Kenan Öner'in (56) 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Bursa'nın İznik İlçesi'nde ortadan kaybolduktan 6 yıl sonra kemikleri evlerinin bahçesinde gömülü bulunan emlak zengini Emine (80) ve Ahmet Refik Öner (86) çiftinin cinayet sanığı oğulları Kenan Öner'in (56) 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya katılan sanığın ablası Zeliha Bedel, "2008 tarihlerinde kardeşimle yaptığım telefon görüşmelerinde bana eşi Canan Öner'i öldürdüğünü, annem ve babamın da bunu öğrendiğini söyledi. Para için değil, bunu öğrendikleri için önce annemi sonra babamı öldürdüğü kanaatindeyim" dedi.

İznik'teki Beyler Mahallesi'nde oturan ve 6 yıl önce kaybolan Emine- Ahmet Refik Öner'in öldürülüp evlerinin bahçesine gömüldüğü, geçen 24 Nisan'da dosyanın yeniden açılması üzerine, İstanbul'da gözaltına alınan oğulları Kenan Öner'in günlüklerinin incelenmesi sonucu ortaya çıktı. Çiftin İznik'teki evlerinin bahçesinde üçüncü kez yapılan kazıda, kafatasları ve bazı kemik parçaları bulundu. Çiftin oğulları Kenan Öner, gözaltına alındıktan sonra susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Öner, çıkartıldığı mahkemece tutuklanırken, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testinde kemiklerin, cesetleri parçalanarak gömüldüğü ortaya çıkan Öner çiftine ait olduğu saptandı. İncelemede çiftin kafataslarında kurşun deliği bulundu.

Anne ve babasını öldürmekten tutuklu yargılanan Kenan Öner hakkında 25 sayfadan oluşan iddianame hazırlanarak, 'kasten öldürme', 'tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu cezasına çarptırılmasını istedi. Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kenan Öner, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesindeki üçüncü duruşmasına yoğun güvenlik önlemleri altında getirildi.

Sanığın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen 2004 ile 2014 tarihleri arasını kapsayan 12 ajanda ve 2 okul defteri sanığa gösterildi. Sanık Kenan Öner, gösterilen bulguların ve yazıların kendine ait olduğunu belirtti.

SAVUNMASINI HAZIRLAYACAK

Duruşmada söz alan Kenan Öner, Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin derdest yargılamasının 08 Aralık 2014 günü olduğunu bildirerek, "Bu mahkemenin dosyası bana geldiğinde savunmamı hazırlayacağım. Şu an başkaca bir talebim yok" dedi.

Duruşmada ifade veren sanığı ablası Zeliha Bedel ise "Benim anladığım kadarıyla 17-18-19 ve 20 Nisan 2008 tarihlerinde kardeşimle yaptığım telefon görüşmelerinde, bana eşi Canan Öner'i öldürdüğünü, annem ve babamın da bunu öğrendiğini söyledi. Para için değil, bunu öğrendikleri için önce annemi sonra babamı öldürdüğü kanaatindeyim" dedi.

Sanık Kenan Öner'in üzerine atılı nitelikli kasten öldürme suçlarını işlediğine dair dosyadaki DNA raporları, arama tutanakları, tanık beyanları, arama sonucu ele geçirilen dokümanların somut delil niteliği kapsamında kuvvetli suç şüphesinin bulunması, bu suçlara ön görülen kanunu alt ve üst ceza haddi göz önüne alındığında, kaçma şüphesinin mevcut bulunduğu ve bu haliyle adli kontrol tedbirinin de yetersiz kalacağı değerlendirilerek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kenan Öner İznik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

efehan:

yok artık

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title