Haberler

Emlak vergisi Yüksek Gelen Konut Sahiplerine "İhtirazi Kayıt" Önerisi

Güncelleme:

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, yüksek oranda emlak vergisi artışıyla karşılaşan vatandaşlara, ödemelerini "ihtirazi kayıt" ile yapmalarını önerdi.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, özellikle yeni büyükşehir statüsüne kavuşanlar olmak üzere ülkenin birçok yerinde "alışveriş merkezi yapıldı, yol geçti" diye emlak vergilerindeki artışların 8 katına ulaştığını öğrendiklerini belirterek, yüksek oranda emlak vergisi artışıyla karşılaşan vatandaşlara, ödemelerini "ihtirazi kayıt" ile yapmalarını önerdi.

"VATANDAŞLAR MAĞDUR OLUYOR"

Kolçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emlak vergilerinde ilk taksitin ödendiği bugünlerde bazı vatandaşların yüksek tutarlarla karşılaştığını ifade etti.

Ülkenin birçok yerinden derneğe şikayetler geldiğini ve çözüm yolu arandığını aktaran Kolçak, özellikle bazı il ve ilçelerdeki emlak vergilerinde yaşanan fazla artışlar nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu ileri sürdü.

"NEW YORK'UN İLÇESİ GİBİ VERGİ ÖDEMEK İSTENMİYOR"

Emlak vergisi değerleri belirlenirken bazı kriterlerin dikkate alındığını vurgulayan Kolçak, şöyle devam etti:

"Özellikle yeni büyükşehir statüsüne kavuşanlar olmak üzere ülkenin birçok yerinde alışveriş merkezi yapıldı, yol geçti diye emlak vergilerindeki artışların 8 katına ulaştığını öğrendik. Bir de üstüne geçen yıl büyükşehir olan illerimizde emlak vergisi oranlarının iki katına çıktığını düşünürsek vatandaşları daha kolay anlayabiliriz. Örneğin Mardin'in Midyat ilçesinde oturan vatandaşlarımız yüzde 800 artan emlak vergilerinden şikayetçiler. Londra ya da New York'un ilçesi gibi vergi ödemek istemiyorlar. Ülkenin birçok il ve ilçesinde etinden tırnağından artırdıklarıyla ev alan ya da yaptıran vatandaşlar, yakınlarına bir alışveriş merkezi yapıldı diye bu kadar yüksek çıkan vergilere tepkililer."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

New York Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Mehmetcik:

Vatandaşlarımızın vergileri zaten direk AKP liların ithal trilyonluk Alman mersedeslerine gidiyor ve kul hakkı yiyorlar , haram olsun son kuruşuna kadar.

4
0
yanıtYanıtla
DELİ:

SEÇİMDEN SONRA GÖRÜRSÜNÜ 10. . 12 METRE ARASI SOKAKLAR CADDE OLDU. . BİNLERCE ASFALT KATILIM PAYI DİYE DAİRE BAŞI 1. 500. 0TL ALINACAK TABİ EN DÜŞÜK LÜX. SE BİNLERCE LİRA AKLINIZI BAŞINIZA ALIN SONRA İLÇE . . İL MECLİ ÜYELERİ İLÇE . . İL BAŞKANLARI YUIRT DIŞI GEZİLER ARAŞTIRIN SEÇİMDEN SONRA milletin başına NE GELECEK. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title