Haberler

Emlak Konut'un Kampanyasına Gyoder'den "Tarihi" Destek

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Emlak Konut GYO'nun kampanyasına destek verdiklerini belirterek, "Bugün eş bir kampanyayı başlatmış bulunuyoruz.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Emlak Konut GYO'nun kampanyasına destek verdiklerini belirterek, "Bugün eş bir kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Kampanyamız Emlak Konut'unkilerle birlikte toplamda 86 projedeki 56 binin üzerinde konut ve 3 bin 200 ofisi kapsıyor" dedi.

Gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularının oluşturduğu GYODER, Türk ekonomisinin önde gelen ve 2 milyondan fazla kişiyi istihdam eden inşaat sektöründe çarkların durmaması için kampanya başlattı.

"Gayrimenkulde Güç Birliği, Daha Güçlü Türkiye" ismiyle düzenlenen kampanyanın detayları Four Seasons Otel'de düzenlenen toplantıda gazetecilerle paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Torun, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin arkasında Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini istemeyen güçlerin olduğunu kaydederek, "İçeride buna alet olan ahmaklar ve hainlerle birlikte Türkiye üzerinde büyük bir komplonun oynandığını gördük" dedi.

"Darbe girişimi başarılı olsaydı şu anda ülkenin geleceğinden endişe ediyor olacaktık" diyen Torun, bu darbe girişimi ve cuntacı anlayışa karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın, muhalefet liderlerinin, siyasi partilerin, polisin, halkıyla milletiyle birlikte olan askeri kuvvetlerin ve halkın büyük bir direniş gösterdiğini, adeta destan yazdığını anlattı.

Torun, bu oyunun arkasında kuzu postuna bürünmüş güçlerin olduğunun herkesçe bilindiğinin altını çizerek, bölgesinde geleceğiyle ilgili milli politikalar üreten tek ülke olan Türkiye'nin engellenmek istendiğini aktardı.

Türkiye'nin milli gelir, ihracat gibi alanlarda büyük hedefleri olduğunu, dev projeler gerçekleştirdiğini kaydeden Torun, yıl sonuna kadar açılacak alt yapı projelerinden ve mega projelerden bahsetti.

"İşimizin başındayız. Üretime, istihdama devam ediyoruz"

Torun, Türk ekonomisinin darbe girişiminden önceki durumuna yavaş yavaş dönmeye başladığını vurgulayarak, gayrimenkul sektörünün Türkiye'nin çok önemli lokomotif sektörlerinden olduğunu bildirdi.

Başkan Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gayrimenkul projelerinde 2 milyonun üzerinde doğrudan istihdam, alt sektörlere baktığımızda 10 milyonun üzerinde istihdam var. Dönüp baktığınızda Avrasya Tüneli, köprüler ve metrolar da aslında bir gayrimenkul yatırımı. Bizim ürettiğimiz AVM'ler, konutlar, ofisler sektörümüz bir rant sektörü olmadığını vergi ödeyen, istihdam sağlayan reel sektör olduğunu gösteriyor. Türkiye'nin geleceğinde de çok önemli rolü olacak bir sektörüz. Hafta başında sektörün önde gelen bütün patronlarıyla karşınızda olmamız bu sektörün milli olduğunu, işinin başında, üreten, istihdam sağlayan, fedakar bir sektör olduğunu bir kez daha göstermek içindir."

Torun, Ramazan ayı ve sonraki tatil döneminde satışlarda bir durgunluk gözlendiğini ancak bunun normal olduğunu, 15 Temmuz'dan sonra kayda değer bir azalma yaşanmadığını belirterek, "Biz şantiyelerimiz başındayız. Üretime, proje geliştirmeye, istihdama devam ediyoruz, edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"86 projedeki 56 binden fazla daire ve 3 bin 200 ofis kampanyaya dahil"

Torun, kısa süre önce Emlak Konut GYO'nun hayata geçirdiği "TÜFE'li Satış Kampanyası"nı anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kampanya ekonominin dinamizminin devam etmesi adına anlamlıydı. Bildiğiniz gibi düşük faiz ve uzun vade içeren bir kampanyaydı. Peşinatı yüzde 20'ye indiren bir kampanyaydı. Yoğun ilgi olduğunu 2 gündür görüyoruz. Biz de bu kampanyaya destek vermek için eş bir kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Emlak Konut ile birlikte onun uhdesi dışındaki toplamda 39 firma katılıyor. Kampanyamız, Emlak Konut'unkilerle birlikte toplamda 86 projedeki 56 binin üzerinde konut ve 3 bin 200 ofisi kapsıyor. Bu projelerde 50 bin çalışan yer alıyor. Çok önemli oyuncuların işbirliği haline dönüştürdük kampanyayı. Sektör, olumsuz dönemlerde bir araya geldi."

Torun, 1-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek kampanyaya bankaların da destek vermesini talep ederek, "Kampanyanın bizlere getirdiği ciddi maliyet var. Bunu biz göğüslerken arzu ediyoruz ki bankalar da buna destek versin. Bir aylık süreyi bankaların vereceği destekle uzatmış olabiliriz" diye konuştu.

Şartların Emlak Konut'un kampanyası ile aynı olduğunu aktaran Torun, kampanyaya dahil olan 56 binden fazla evin ve 3 bin 200 ofisin yüzde 20 peşinat, yüzde 0,70 faiz oranı ve 120 ay vade ile alınabileceğini bildirdi.

"50 milyar liralık bir büyüklükten bahsediyoruz"

Torun, kampanya kapsamında daha önce bu projelerden gayrimenkul alanlar için bir iyileştirme olmayacağını kaydederek, ancak kapora verildiyse ve henüz sözleşme imzalanmadıysa bu kişilerin kampanyadan yararlanabileceğini söyledi.

Kampanyanın bir ay ile sınırlı olduğunu anımsatan Torun, ilerleyen aylarda siyasi iradenin getireceği teşviklerle yeni kampanyaların düzenlenebileceğini veya bu kampanyanın uzatılabileceğini vurguladı.

Torun, satışa çıkarılan 56 binden fazla dairenin ortalama 50 milyar liralık bir büyüklüğe denk gelebileceğini belirterek, dairelerin normalde ne ise o fiyattan satılacağını, herhangi bir zammın mümkün olmayacağını aktardı.

Burada sektör oyuncularının birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Torun, "Buradan ekonomiye ciddi destek çıkmış oluyor. Sektörün durmadan yoluna devam edeceği mesajını veriyoruz" dedi.

Torun, ayrıca yurt dışında Türkiye'nin tanıtımını çeşitli etkinlikler ve fuarlarla yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Tüketicilere önemli uyarı

Torun, tatil rehavetinden sonra Türkiye'ye para girişinin devam edeceğini ve gayrimenkul satışlarının bunu destekleyeceğini ifade ederek, 2016 yılını kar yılı değil acı olaylardan ders çıkarma yılı olarak gördüklerini dile getirdi.

Başkan Torun, "Bizlerin dışında da kampanya yapan şirketler var. Tüketicilerden ricam projenin ruhsatı alınmış mı, banka kredisi kullanma konusunda herhangi bir anlaşma var mı buna baksınlar. Yani KİPTAŞ, TOKİ, Emlak Konut işbirliğinin dışında bir banka kredisi kullanım güvencesi var mı bu çok önemli. Ruhsatı alınmamış ya da bitirme garantisi olmayan projelerde satışlar yapılmaya yeltenen olabilir" dedi.

Darbe girişimi sırasında bombalanan ve hasar gören TBMM binasını kendilerinin yapmak istediğini belirten Torun, "Madem milletin meclisi, biz bu meclisi onarma konusunda ilgililerle temasa geçeceğiz. Bu konuda talipliyiz" ifadelerini kullandı.

Torun, darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gaziler için de bir kampanya düşündüklerini ve bunu ilerleyen günlerde açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

Kampanyaya dahil olan firmalar ve projeleri

Kampanyaya katılan firmalar ve projeleri şu şekilde:

"Ağaoğlu (My Home Maslak, My Towerland, Andromeda Gold, My World Europe, My Newwork), AND Gayrimenkul (AND Pastel), Astay Gayrimenkul (Onaltıdokuz İstanbul ), Bakyapı ( İstanbul Prestij Park, Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum), Babacan (Babacan Premium, Babacan PALACE, Babacan Port Royal), Çalık Gayrimenkul (Tarlabaşı 360, Metropol) Dap Yapı (İstmarina, Adamkule), Dumankaya (Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Horizon, Dumankaya Mozaik, Dumankaya Miks, Dumankaya Modern Vadi), Ege Yapı (Batışehir, Pega Kartal ), EYG Grup (İdilia, İlkbahar, Vitrin, Kağıthane, Evvel İstanbul, Adım İstanbul ), Extensa (Bomonti Modern Palas), Hasanoğlu İnşaat (Banu Evleri Ispartakule 2, Banu Evleri Ispartakule 3), İş GYO (Manzara Adalar, İnistanbul), Kavuklar İnşaat (Kavuklar Bornova, Point Bornova), Kiler GYO (Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu), Kuzu Grup (SeaPearl Ataköy), Mar Yapı (G-Yoo Inspired by Starck, G-Yoo Marin Managed by Divan), Metal Yapı Konut (Kemerlife XXIII, Arcadium Life 3, Real Life, Blue Lake Küçükçekmece), Nurol GYO (Nurol Park), Pana Yapı (Brooklyn Park, Brooklyn Life, Jardin Eden Çeşme, Kartal Eagle), Pekdemir (Evimiz Kocaeli), Piyalepaşa İstanbul (Piyalepaşa İstanbul), Propa İnşaat (Propa Aura, Propa Plus, Propa Kartal), Sinpaş GYO (Queen Central Park, EgeVadisi, Aydos Country, İncek Blue, İncek Green, Ege Yakası, Bursa Modern), Sinpaş Yapı (Sinpaş Palas, Altınoran, Marina Ankara, Aquacity Denizli, Liva, Köyceğiz), Sur Yapı (Exen İstanbul, Mirage Rezidans, Lavender, Gölbahçe Evleri, İlkbahar, Marka Rezidans), Tahincioğlu Gayrimenkul (Nidapark Kayaşehir, Nidakule Ataşehir Dükkanlar, Nidapark Başakşehir), Torunlar GYO (5. Levent, Torun Center, Korupark Terrace, Mall of İstanbul) Turyap (Ankara Golfkent), Halk GYO (Eskişehir Panorama Plus, Bizimtepe Aydos, Erzurum Şehristan Konutları) Vakıf GYO (Bizimtepe Aydos).

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Torun İstanbul Türkiye Kartal Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title