Haberler

Emlak Konut GYO Kayabaşı 3. Etabı İhaleye Çıkarıyor

Güncelleme:

Türkiye'nin dev uydu kenti Kayabaşı'na içinde park, eğitim kurumları, konut ve ticari birimlerin de olacağı dev bir proje yapılacak.

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, bu amaçla Kayabaşı'ndaki 75 bin 197 metrekarelik arsalarını 1 Ekim 2013'te ihaleye çıkarıyor

Emlak Konut GYO'nun İstanbul'a kentsel tasarım projesi kazandırma vizyonuyla harekete geçtiği Bahçekent Emlak Konutları projesinin kura çekimi de 24 Ağustos Cumartesi günü yapıldı. 700 konut için 3 bin 234 başvuru alan projedeki 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipleri, yapılan çekilişle sahibini buldu.

Emlak Konut GYO, Türkiye'nin dev uydu kenti Kayabaşı bölgesinde konut projesi geliştirilmeye müsait arsalarını Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Modeliyle ihaleye çıkartmaya hazırlanıyor. Toplam yüzölçümü 75 bin 197 metrekareyi bulan, konut ve ticaret imarına sahip arsalar üzerine ayrıca yüzölçümü 10 bin metrekareyi aşan bir park ile eğitim kurumları inşaatı da yapılacak. Sözkonusu proje ilişkin arsanın ihalesi 1 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.

İhaleye söz konusu olan ve Bakanlar Kurulu'nun Rezerv Yapı Alanı ilan ettiği bölgede yer alan, Başakşehir ilçesi Kayabaşı Mahallesi'ndeki 520 Ada 2 Parsel'de kayıtlı arsanın yüzölçümü 40 bin 121 metrekare, 528 Ada 1 Parsel'de kayıtlı arsanın yüzölçümü 16 bin 423 metrekare, 528 Ada 3 Parsel'de kayıtlı arsanın yüzölçümü 18 bin 653 metrekaredir.

Kayabaşı Gecekondu Önleme Bölgesi imar planına göre, ticaret alanında: İş merkezi, ofis, büro, alışveriş merkezi, çok katlı mağaza, çarşı, konaklama tesisleri, otel, motel, rezidans, sinema, tiyatro, müze, lokanta, banka, finans kurumları, kat otoparkı, özel eğitim ve özel sağlık üniteleri yapılabilecek. Plan notlarında T1 olarak gösterilen ticaret ve konut alanlarında alanın yüzde 50'sine kadar konut ve rezidans inşa edilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Emlak

Kayabaşı İstanbul Türkiye Emlak Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title