Haberler

EMITT'te Atatürk İle 3 Boyutlu Fotoğraf Hatırası

Güncelleme:

Eskişehir, Doğu Akdeniz Uluslar arası turizm ve seyahat Fuarı EMITT'te kurduğu stantta akıllı telefonlara yüklenilen bir program aracılığıyla Mustafa Kemal Atatürk ile ziyaretçilerine 3 boyutlu fotoğraf çektirme imkanı sunuyor.

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'te Eskişehir Tepebaşı Belediyesi kurduğu stantta ziyaretçilerine "Arttırılmış Gerçeklik" isimli uygulama ile Mustafa Kemal Atatürk ile 3 boyutlu fotoğraf çektirme imkanı sunuyor. TÜYAP kongre ve Fuar Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen EMITT Fuarı lüle taşının anavatanı Eskişehir kültürünü ziyaretçilerle buluşturdu. Öğrenci şehri olarak da anılan Eskişehir standına ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

ESKİŞEHİR İLKLERİN ŞEHRİ

Eskişehir Kültür ve Turizm Şube Başkanı Mustafa Serttaş herkesi Eskişehir'e davet ettiğini belirterek, "Anadolu'nun en parlayan şehri, yıldız bir şehir. Bu şehrimizdeki özellikle şehir merkezindeki görebileceğiniz çok sayıda parklarımız, belki Türkiye'de ilk defa bir denizimiz, gondolumuz, bunlar gezilmesi, görülmesi gereken yerler. Frig Vadisi, yazılı kayasıyla ve bunların yanında ilkleri ile meşhur Eskişehir. İlk araba eski şehirde yapıldı. İlk lokomotif Karakurt Eskişehir'de yine. Bu arada ilk milli hızlı trende Eskişehir'de yapılacak. En önemlisi Yunus Emre Eskişehir' de bu nedenle Eskişehir'i görmek zorundasınız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Eskişehir lezzetleri hakkında bilgiler de veren Serttaş, "Eskişehir'in özellikle çiğ böreği meşhurdur, herkesin beğenerek yediği bir yemektir. Bu arada bize has olan Met Helvamız Eskişehir'de ki damak tatlarımızdan bazıları" diye konuştu.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Suat Yalnızoğlu stantta kurulan "Arttırılmış Gerçeklik" isimli uygulama hakkında bilgiler verdi. Yanlızoğlu, "Bu teknolojiyi keşfettiğimizde bunu nasıl kullanabiliriz diye düşündük ve biz daha sonra bununla Atatürk Modeli yaptık 3 boyutlu olarak insanların Atatürk'le fotoğraf çekmesini sağladık. Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü olarak Bu 10 Kasım'a özel yapılan bir çalışma Eskişehir'de AVM'lerde bunu uyguladık. ve çok ilgi gördü akıllı telefonlarda çalışan bir uygulama ücretsiz indirilebiliyor. EMITT Fuarı 10'uncu Hall'de kurduğumuz standımıza herkesi bekliyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Doğu Akdeniz Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title