Haberler

Emıtt'te Ankara Rüzgarı

Ankara, bu yıl 20.’si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) el sanatları, yöresel tatları, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Ankara, bu yıl 20.'si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) el sanatları, yöresel tatları, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile katılımcılardan büyük ilgi gördü.

İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleşen etkinliği, dünyanın önemli turizm acente ve organizasyonları da takip ediyor. Fuarda başkent, Ankara Valiliği, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın ortaklaşa düzenlediği organizasyon ile yer aldı. Başkent standında Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören, Altındağ, Beypazarı, Nallıhan, Kızılcahamam, Haymana, Kalecik, Evren, Ayaş, Güdül ve Pursaklar belediye görevlilerinden oluşan geniş bir tanıtım ekibi ziyaretçileri bilgilendirdi. Ankara Kalesi, tarihi Ankara Evi ve tarihi sokak lambalarının bulunduğu canlı bir Ankara izlenimi sunan stantta hat sanatları, el işlemeleri ve yöresel lezzetler katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Etkinlikte, merkez ve çevre ilçelerindeki tarihi ve kültürel değerler, doğal güzellikler ve termal kaplıcalar ziyaretçilere tanıtıldı. Ankara standında Beypazarı gümüş işlemeciliğinin nadide örnekleri, Nallıhan el sanatları ve iğne oyaları, ipek kozasından iplik çekimi canlı uygulaması, Kalecik Karası üzümü ve şırası, Kızılcahamam çam kolonyası ve Haymana termal kaplıca kültürü ürünleri, yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Diğer yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ebru sanatçıları tarafından uygulamalı ebru çalışmaları yapıldı. Etkinlikte, Ankapark maketi de ilgi topladı.

Ankara standını Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Sudan Kültür ve Turizm Bakanı Dr. Mohamed Abuzaid Mustafa ziyaret ederek, çok sayıda turizm profesyoneli ve vatandaş Ankara hakkında bilgi aldı.

"ANKARA'YI TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanı S. Aybars Erdemli, fuar ve Ankara standı hakkında şu açıklamaları yaptı:

"EMITT dünyanın en prestijli fuarlarından biri. Bizim burada, renkli ve canlı bir biçimde yer almamız son derece önemli. Etkinlik boyunca dünyanın önemli turizm ve seyahat acenteleri burada yer alacak. Amaçlarımızdan biri bu turizm profesyonellerine Başkentimizi tarihi Ankara evi ile tanıtarak, standımızı gezenlerin Ankara'nın ne kadar zengin kültürel, tarihsel bir yapıya sahip olduğunu görmelerini umut ediyoruz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Akdeniz Beypazarı Nallıhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title