Haberler

Emitt Fuarı'nda Diyarbakır Standına Yoğun İlgi Oldu

Turizm potansiyelinin en iyi şekilde tanıtılması adına büyük önem taşıyan, dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan EMİTT'te Diyarbakır yoğun ilgi gördü Diyarbakır Valisi Kıraç: "Yoğun ilgi gösteriyor ki, çalışmalarımızın meyvelerini toplayacağız. Herkesi sevgi, tarih, inanç ve medeniyet şehri olan Diyarbakır'a.

Turizm potansiyelinin en iyi şekilde tanıtılması adına büyük önem taşıyan, dünyanın en büyük 5'inci turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT'te Diyarbakır standı yoğun ilgi gördü.

Bu yıl 18'incisine ev sahipliği yapan İstanbul'daki TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarda Diyarbakır, yöreye özgü mimarisini yansıtan konak görünümündeki stantta tanıtıldı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın yanı sıra ili temsilen Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, Sur Kaymakamı Aydın Ergün, Eğil Kaymakamı Taner Bircan, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Diyarbakır'daki gazetecilerin yer aldığı standı çok sayıda kişi gezme fırsatı buldu.

Fuarın yıldızı olan standı, vatandaşların yanı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da ziyaret etti.

- İstanbul'da Diyarbakırlılar gecesi

Diyarbakır Valisi Kıraç, fuar kapsamında Kaya Ramada Otel'de düzenlenen Diyarbakırlılar Gecesinde İstanbul'da yaşayan Diyarbakırlılara yemek verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı, Diyarbakır türküleri eşliğinde yöresel yemeklerin yenildiği geceye katılan davetliler unutulmaz anlar yaşadı.

Diyarbakırlı ses sanatçıları Bedri Ayseli ve İzzet Yıldızhan'ın söylediği Diyarbakır türküleri ve Dicle Üniversitesi'nin halk oyunları ekibinin gösterisi katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Diyarbakır standı ön plana çıktı

Diyarbakır standının özgün tasarı ziyaretçilerin dikkatinden kaçmadı.

Yoğun ilgi gören stantta el işçiliği hediyelik bakır tasarımlarıyla göz doldurdu. Ziyaretçilere dolma ve mumbar ikram edilen stantta Diyarbakır kahvaltısı ve çöreğinin yanı sıra Diyarbakır kadayıfı da ikram edildi.

İlin tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtıldığı fuarda, Eyvan Grubunca seslendirilen türküler ve Diyarbakır Halk Oyunları Ekibinin folklor gösterisi büyük beğeni topladı.

Fuarda basımı Diyarbakır Valiliğince yapılan Türkçe ve İngilizce açıklamalı el kitapçıkları, el broşürleri ve kent rehberi gibi tanıtım materyalleri standa gelen konuklarla, yerli ve yabancı tur organizatörlerine dağıtıldı. Ayrıca, 'İl İl Türkülerimiz: Diyarbakır' adlı CD de konuklara armağan edildi.

Vali Kıraç, fuuara ilişkin değerlendirmesinde Diyarbakır'ın medeniyetlerin beşiği, sevgi ve kardeşliğin taşlara kazınıp gönüllere yazıldığı kadim bir şehir olduğunu ifade etti.

Diyarbakır standının yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kıraç, şunları kaydetti:

"Diyarbakır'ın tanıtımı için EMİTT Fuarına katıldık. Yoğun ilgi gösteriyor ki, çalışmalarımızın meyvelerini toplayacağız. Herkesi sevgi, tarih, inanç ve medeniyet şehri olan Diyarbakır'a davet ediyoruz. Bu yıl Diyarbakır'daki otel ve seyahat acentelerimiz için turizm sektörüyle buluşmaları için fuarda özel bir stant organize ederek, turizm sektörüyle bağlantı kurmalarına imkan sağladık." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Akdeniz Cahit Kıraç Diyarbakır İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title