Haberler

Emıtt Fuarı Döşemealtı Standında Ünlüler Geçidi

20.‘si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katılan Döşemealtı Belediyesi’nin standı, birçok ziyaretçinin yanı sıra ünlü isimleri de ağırladı.

20.'si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katılan Döşemealtı Belediyesi'nin standı, birçok ziyaretçinin yanı sıra ünlü isimleri de ağırladı. İntizar, Ankaralı Coşkun, Kutsi ve Murat Başaran standa gelip Döşemealtı hakkında bilgi aldı.

Döşemealtı Belediyesi'nin standını ilk ziyaret eden isim Türk müziğinin güçlü seslerinden İntizar oldu. Döşemealtı hakkında bilgi alan İntizar'a nar suyu ikram edildi. Döşemealtı halısı hediye edilen İntizar, tezgahta halı dokudu.

Standı ziyaret eden diğer bir isim 'Ankara'nın bağları' türküsü ile bilinen Ankaralı Coşkun'du. Nar suyu ikram edilen Ankaralı Coşkun, halı tezgahının başına geçti. Ünlü sanatçı, 'halı dokumacılığı zor mu?' sorusuna "Ankara'nın Bağları" türküsünün sözleriyle halı tezgahında cevap verdi. Ankaralı Coşkun, 'Halı dokuyanlar daha iyi bilir. Türküde dediğimiz gibi 'İp attık ucu kaldı, tarakta gücü kaldı.' Tarak dediğimiz bu. İpi atıyoruz ucu kalıyor. 7'den 70'e herkesin beğeniyle dinlediği bu türkü bizim değil sizin eseriniz. Ankara'nın bağları bu dokuma işinden geliyor" dedi. Hazırlıklarını sürdürdüğü 'Ankara'nın Bağları-2' albümü hakkında da bilgi veren Ankaralı Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok farklı bir eser hazırlıyorum. Parçayı tersinden yazdım bu sefer. Burada ilk defa açıklıyorum. Ankara'nın Bağları 2 'İp eğirdim kirmanda' sözleriyle başlıyor. 1 aya kadar müzik marketlerde yerini alacak."

NAR SUYUNUN LEZZETİNE HAYRAN KALDI

Döşemealtı Belediyesi'nin standının Ankaralı Coşkun'dan sonraki ziyaretçisi Kutsi oldu. Nar ikramı yapılıp, Döşemealtı halısı hediye edilen Kutsi, halı tezgahındaki dokumacılardan bilgi aldı. Kutsi, "Beste dokumacı kadınlar için yapılmalı. Çünkü el emeği göz nuru. Çok kolay değil. 120'ye 230 santimetre boyutunda halı yapıyorlar. Motifleri de hiçbir yere bakmadan yapıyorlar. Bir halıyı günde 6 saat çalışarak 1 ayda çıkarıyorlarmış. Benim de günde 6 saat çalışıp 1 ayda çıkardığım şarkılarım oluyor, daha uzun sürede çıkardığım da" dedi. Döşemealtı nar suyunun lezzetini muhteşem olarak niteleyen Kutsi, bu yıl yeni albümüyle birlikte Döşemealtı'na gelmek istediğini söyledi.

Döşemealtı Belediyesi'nin standına gelen diğer ünlü bir isim de Murat Başaran'dı. Döşemealtı halısı hediye edilen Başaran da nar suyunun tadına baktı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Akdeniz Döşemealtı Kutsi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title