Haberler

Emirler Mezarlığı Çevresi Yenileniyor

Gümüşhane Belediyesi, şehrin en büyük mezarlığı olan Emirler Mezarlığı etrafında başlattığı duvar ve peyzaj çalışmalarına devam ediyor.

Gümüşhane Belediyesi, şehrin en büyük mezarlığı olan Emirler Mezarlığı etrafında başlattığı duvar ve peyzaj çalışmalarına devam ediyor.

Mezarlık çevresinde yapılan çalışmayla çevre duvarları yenilenirken, İl Özel İdaresi tarafında bulunan alanda peyzaj düzenlemesi yapılıyor.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kentin en büyük mezarlığını Gümüşhane'ye yakışır bir hale getirdiklerini söyledi.

Mezarlığın yan duvarlarını yenilediklerini belirten Çimen, "Mezarlığın güzel bir görünüme kavuşmasını sağladık. Yenilediğimiz duvarlarla mezarlığımızı koruma altına alınmış olacak. Böylece kabirlerimiz daha iyi korunabilecek." dedi.

"Orası bizim tarihimiz" diyen Çimen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarihimize sahip çıkmak da bizim görevimiz. Atalarımız, dedelerimiz, şehitlerimiz en yakınlarımız orada yatıyor. Mezarlığımıza gereken değeri vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevre duvarlarının ardından ışıklandırma ve peyzaj çalışması da yaparak Gümüşhane'ye yakışır hale getireceğiz. Mezarlığımızın İl Özel İdaresi tarafında bulunan duvarın önündeki eskiyen kaldırımları yeniliyoruz. Burada bir otopark yeri de oluşturuyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Çimen Gümüşhane Politika Güncel Haberler

title