Haberler

Emir-koop Mali Genel Kurulu... - Emir-koop Yönetim Kurulu Başkanı Dalgıç: - ''kooperatifler Zor Durumda''

Bursa Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği (Emir-Koop) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Dalgıç, kooperatiflerin zor durumda olduğunu söyledi.

Bursa Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği (Emir-Koop) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Dalgıç, kooperatiflerin zor durumda olduğunu söyledi.

Emir-Koop'un Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı BUSKİ Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Kamil Dalgıç, yaptığı konuşmada, Ertuğrulkent'te yaşanan arazi sorunları ve birliğin konuyla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında genel kurul üyelerine bilgi verdi.

Ertuğrulkent'te yaşanan arazi sorunuyla ilgili geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ile Ankara'da görüştüğünü alatan Dalgıç, sorunun çözümü için yasal düzenleme yapılacağı ve arazinin Emir-Koop bünyesine geçmesi için gerekli girişimlerin hemen başlatılacağı sözünü aldığını kaydetti.

Dalgıç, Türkiye'de bürokrasinin hantallığı ve kurumlar arasındaki çözümsüzlüğün en önemli örneğinin Emir-Koop'ta yaşandığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Ankara'da önce Milli Emlak Genel Müdürlüğü'yle görüştük. Genel müdürlük yetkilileri 83 dönümlük hazine arazisi için 6 ay önce istedikleri 8,3 milyon YTL'yi artırdıklarını, şimdi 16 milyon YTL talep ettiklerini bildirdi. Bunun üzerine biz de konuyu AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik'e aktardık. Çelik, sorunun çözümü için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için söz verdi.''

Kooperatif hukukçularının arazi sorununun çözümü için rapor hazırlayacağını dile getiren Dalgıç, ''Bu raporu Faruk Çelik'e sunacağız. Özlüce Mahallesi'nde, EMİR-KOOP tarafından inşa edilen 1140 konutun, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün tutumu yüzünden yapı kullanma izni alamadı. Bu nedenle binlerce insan mağdur oldu. Kooperatifler zor durumda'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title