Haberler

Eminönü'nde Eş Zamanlı 5 Yangın

Eminönü'nde, Tarihi Yapıların da Aralarında Bulunduğu 5 Ahşap Binada Eş Zamanlı Çıkan Yangın Büyük Çapta Maddi Hasara Neden Oldu.

Eminönü'nde, tarihi yapıların da aralarında bulunduğu 5 ahşap binada eş zamanlı çıkan yangın büyük çapta maddi hasara neden oldu.

Küçükpazar Hoca Gıyaseddin Mahallesi Mehmet Paşa Yokuşu ile Mehmet Paşa Camii Sokakta bulunan ve bazıları Anıtlar Kurulu'nca koruma altına alındığı belirtilen 2'şer 3'er katlı 5 ahşap binada eş zamanlı yangın çıktı.

Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede ahşap binaların büyük bölümünü sardı. Fatih ve Beyoğlu itfaiye ekipleri olay yerine gönderildi.

Ekiplerin gelmesi beklenirken, yangın çevredeki bazı binalar ile tamamen alevler arasında kalan 2 katlı bir binanın karşısındaki Mehmet Paşa Camii'nin çatısındaki su oluklarına sirayet etti.

Bölgeye ulaşan itfaiye ekiplerinin çeşitli noktalardan müdahale ederek yaklaşık 1,5 saatte söndürebildiği yangında, 2 katlı bir bina tamamen yandı.

Yangın çıkan diğer 4 bina da kullanılamaz hale gelirken, alevlerin çatısına sıçradığı cami ile yanan binaların bitişiğindeki bazı binalarda da küçük çapta hasar oluştu.

İtfaiye yetkilileri, 5 ayrı yapıda aynı anda başlayan yangının kundaklamadan kaynakladığının sanıldığını belirterek, olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü kaydettiler.

Bu arada, meraklı vatandaşların yaklaşmaması için yanan binaların çevresini güvenlik çemberine alan polis ekipleri, çevredeki binalarda oturan bazı vatandaşları da evlerinden tahliye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title