Haberler

ABD'li 2 Askerin Başına Çuval Geçiren TGB'liler Hakkında Karar Verildi

Güncelleme:

Eminönü'nde ABD'li 2 askerin başına çuval geçirilmesine ilişkin davada 5 Türkiye Gençlik Birliği üyesi, 4'er bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul Eminönü'nde ABD'li 2 askerin başına çuval geçirilmesine ilişkin davada Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 13 kişinin yargılandığı davada karar açıklandı.

"EYLEMİMİZDE HAKLIYIZ"

Duruşmada söz alan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, tüm sanıklar adına savunma yapacağını belirtti. Yaptıkları eylemin ülkelerine ve insanlığa karşı sorumluluklarının gereği olduğunu belirten Cengiz, "Eylemimizde haklıyız. Amerikan askerine geçirdiğimiz çuval, bu kararlılığın ve iradenin sembolüdür" dedi. Savunmanın ardından söz verilen diğer sanıklar da haklarında beraat kararı verilmesini talep ettiler.

HAKARET VE İZİNSİZ GÖSTERİDEN BERAAT

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme tüm sanıklar hakkında ABD'li askerler, Mark Antony Craddock ve Henry Francisco Navarro'ya karşı, yargılandıkları "hakaret" ve izinsiz gösteri suçlarından beraat kararı verdi. Olay sırasında söylenen sözlerin hakaret niteliği ve kastı taşımadığına belirten mahkeme, "kasten yaralama" suçundan 8 sanık hakkında beraat kararı verdi.

5 SANIĞA 4'ER BİN TL ADLİ PARA CEZASI

Mahkeme sanıklar Mahir Ege Şimşek, Erkan Büyük, Ramazan Erkin Öncan, Ersoy İrşi ve Basri Erol Kızıldenizli hakkında, "hafif nitelikte kasten yaralama" suçundan 4'er bin TL para cezası verdi. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme sanıkların 5 yıl içinde aynı suçu işlememesi halinde davanın düşmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca sanık Eroy İşçi'nin attığı boya ile ABD'li askerin üstüne boya atarak, "mala zarar verdiği" gerekçesiyle, 2 bin TL para cezasına çarptırdı. Mahkeme bu cezanın da ertelenmesine karar verdi.


Kararın ardından sanıklar sloganlar atarak adliyeden çıktı. Sanıklar adliye önünde kendilerini bekleyen kalabalık grupla bir süre sloganlar attı. Grup, "Çuvalı geçirdik, denize de dökeriz" diye slogan attı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gençlik Birliği Eminönü Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE:

TÜRKE KALKAN ELİ KIR. . -Büyük Türkistan Emiri Tumurlenk

25
6
yanıtYanıtla
Asker:

Malesef ortada bir suc var kimse faturasini devlete kesmesin

6
13
yanıtYanıtla
adalet:

Yani 4 bin tl si olan amerikalıların başına çuval geçirebilecek öyle mi

16
3
yanıtYanıtla
İSTANBUL ÜLKÜCÜ HAREKET -DİRİL CENGİZHAN:

TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ (TGB) ÜYESİ YİĞİT KARDEŞLERİMİZİN SONUNA KADAR KADAR YANINDAYIZ. . MANDACILARDA GÖRÜLEBİLEN BU KARARI KINIYORUZ. .

14
1
yanıtYanıtla
CAHİLCE:

Türk askerlerinin başına çuval geçirildiğinde ne güzel de susuyordunuz, en iyi bildiğiniz şeyi yaparak gene gündem değiştirmiştiniz. bu çocuklara güzel birer iş vereceğinize ceplerinden para alacaksınız öyle mi! korktunuz gene tabi abd abinizden!

11
4
yanıtYanıtla
burdayiz:

Allahiniza gurban sizin gardaslarim, Adanadan selamlar

13
1
yanıtYanıtla
arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın:

ÖNCE VATAN-SONRA BEN-DİYEN TÜM VATANDAŞLARIMA ÇAĞRIMDIR: TÜRK DÜŞMANI ABD VE AKPDEN UZAK DURALIM. EMPERYALİST MEDYANIN (SÖZDE DİNCİ AKİT, YENİ ŞAFAK VE HAVUZ MEDYASIDA DAHİL) YALANLARLA UYUŞTURDUĞU KADİM MİLLETİMİZE GERÇEKLERİ ANLATALIM, UYANDIRALIM. . Manisa Ülkücü Gençlik

12
1
yanıtYanıtla
mehmet:

arkadaşlar bu askerler ileride aileleriyle birlikte belki türkiyeye tatile geleceklerdi güzel anılarla ayrılacaklardı. şu anda savaşta değiller gördüğünüz gibi korkmuşlar belki aşçı belki temizlikçi olarak görev yapıyor bazıları, üzüldüm görünce

3
10
yanıtYanıtla
LİLİKO:

İŞİN PARA İLE KAÇA SATILIYORSUN

yanıt5
yanıt1
BÜYÜK TÜRKİYE:

ABD GÜDÜMÜNDE BİR ÜLKENİN YURTTAŞI OLAMAKTAN UTANÇ DUYMAKTAYIZ. AYIP YAHU AYIP. AYNI HAREKET BAŞKA BİR GELİŞMİŞ ÜLKEDE YAPILSA İDİ SONUCU BU OLAMAZDI. AZ BİRAZ CESARETLİ OLUN YAV. . . .

10
2
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title