Haberler

Emine Yayla Davasında Yine Karar Çıkmadı

Adapazarı'nın Evrenköy Mahallesi’nde, 2012 yılının Kasım ayında ayrılmak istediği eşi Süleyman Yayla tarafından sığındığı baba evinde bıçakla öldürülen 17 yaşındaki Emine Yayla davasına devam edildi.

Adapazarı'nın Evrenköy Mahallesi'nde, 2012 yılının Kasım ayında ayrılmak istediği eşi Süleyman Yayla tarafından sığındığı baba evinde bıçakla öldürülen 17 yaşındaki Emine Yayla davasına devam edildi.

Sakarya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, "tasarlayarak yakın akrabayı öldürme" suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Süleyman Yayla, cezaevinden geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Davada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Ülkü Yılmaz da hazır bulundu.

Mahkeme, Süleyman Yayla'ya atılı suçun niteliği, sanığın ikrarı ile hakkında kuvvetli suç şüphelisinin varlığını gösteren olguların bulunması, isnat olunan suça kanunda öngörülen cezanın üst sınırı ile kaçma şüphesinin bulunması, atılı suçun CMK'nın 100-3a2 sınırında kayıtlı katalog suçlardan olması nazara alınarak, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Dava sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan Avukat Gökçesu Özgül, emniyet güçleri, İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Kadınlar korunma haklarından düzgün bir şekilde yararlandırılmalıdır. Kadınlarımız kendilerine koruma tutacak durumda değil. Zaten eşlerinden gördükleri şiddet yüzünden evlerinden çıkıp çalışamıyorlar. Ekonomik yetersizlik, şiddete de yansıyor. O yüzden kolluğun herhangi bir masrafını karşılayamadıkları için, koruma hakları yeterince yerine getirilmiyor. Biz kadın cinayetlerinin durdurulabileceğini düşünüyoruz ve bu şekilde mücadelemizi vereceğiz. Emine Yayla davasında sona yaklaştık. Artık karar çıkacak."

Emine Yayla'nın annesi Ülkü Yılmaz ise, "Çocuğum için her yolu denediler. Ben Türk adaletine güveniyorum. Hakimin doğru bir karar vereceğine inanıyorum. Ağırlaştırılmış müebbet verilmesini talep ediyoruz. Böyle bir karar verilirse, biz bir nebze de olsa rahatlayacağız. Acımız biraz olsun hafifleyecek" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adapazarı Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title