Haberler

Emine Erdoğan Üçüz Nineleri Evlendirdi

Güncelleme:

81 yaşındaki üçüz ninelere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ev yaptırdı.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki üçüz ninelere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın desteğiyle yaptırılan ev teslim edildi.

İlçenin Yazlık köyünde yaşayan üçüzler Emriye, Hacer ve Hayriye Sarı, bir süre önce televizyon programına konuk olmuş, program yetkililerini arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da üçüz ninelere yardım sözü vermişti. Ordu Valiliği ve Perşembe Kaymakamlığı'nca başlatılan çalışmalarla üçüz ninelerin evi yıkılarak yeniden yapıldı.

ÜÇÜZ NİNELER ANAHTARI TESLİM ALDI

Üçüz nineleri, konuk edildikleri Ahmet Mağden Huzurevi'nden alan Ordu Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Yazlık köyüne götürdü. Burada köy halkınca karşılanan üçüz ninelere, yeni evlerinin anahtarı teslim edildi. Eve girerek odaları ve eşyaları inceleyen kız kardeşler, Vali Düzgün'e sarılarak mutluluklarını paylaştı. Üçüzler daha sonra kendileri için hazırlanan pastayı kesti.

EV 3 AYDA TAMAMLANDI

Vali Düzgün, AA muhabirine, üçüz ninelerin evinin 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandığını belirterek, "Ninelerimize kendi evlerinde sağlıklı uzun ömür diliyorum. Evlerine ilk defa girdiler ve evi çok beğendiler. Kaymakamlığımızın, Medreseönü Belediyesi ve Ordu Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ile öğretmenlerinin destekleri oldu. Bu evin yapımında sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'ye de çok teşekkür ediyoruz" dedi.

VİRANE EV BAŞTAN YARATTILAR

Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük ise evin 53 metrekare olduğunu kaydederek, "Üçüz teyzelerimiz oldukça virane bir evde yaşıyordu. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde burada yeni bir eve başlamıştık. Kısa süre içerisinde alt katı bodrum, üst katı da 53 metrekare olmak üzere evi tamamladık. Ev gayet kullanışlı" diye konuştu.

HACER NİNE TELEVİZYONA ÇOK SEVİNDİ

Yeni evlerine kavuşan üçüz nineler ise kendilerine ev yapılmasına vesile olan Emine Erdoğan'a teşekkür etti. Hayriye Sarı, yeni evini çok beğendiğini belirterek, "Emine Erdoğan'dan Allah razı olsun. Onun sayesinde artık yeni evimiz oldu. Çok mutluyuz, Allah da onu mutlu etsin" dedi. Emriye Sarı da huzurevinde kaldığı sürece yeni evini merak ettiğini anlatarak, "Artık daha huzurlu bir şekilde burada yaşayacağız. Herkesten Allah razı olsun" diye konuştu. Hacer Sarı ise yeni evlerinde televizyon bulunduğunu dile getirerek, "Tam bize göre yapılmış" dedi.

Hayati Akçay - AA

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Hayriye Sarı Ordu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title