Haberler

Emine Erdoğan, Ordulu Üçüz Nineleri Sevindirdi

Güncelleme:

Perşembe'de oturan tek yumurta üçüzlerinden Emriye ve Hayriye Sarı kardeşler Emine Erdoğan'ın talimatıyla yeni evlerine kavuştu.

Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne bağlı Yazlık Köyü'nde oturan tek yumurta üçüzlerinden 82 yaşındaki Emriye ve Hayriye Sarı kardeşler Emine Erdoğan'ın talimatıyla yeni evlerine kavuştu. Üçüzlerden evli olan Hacer Sarı ise, evli, eşi ve çocuklarıyla aynı köyde oturuyor. Emine Erdoğan son olarak üçüzlere Ordu Valiliği tarafından cep telefonu gönderirken, Perşembe Kaymakamlığı bir bakıcı da tahsis ettirdi.

Perşembe İlçesi'ne bağlı Yazlık Köyü'nde oturan üçüzler; Emriye, Hacer ve Hayriye Sarı, konuk olarak katıldıkları bir televizyon programında barındıkları evle ilgili karşılaştıkları sıkıntıları dile getirdi. Programı izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, üçüz ninelere ev yapılması için harekete geçti. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Perşembe Kaymakamlığı'nın çalışmasıyla Yazlık Köyü'ndeki üçüzlerin eski evi yıkılarak yerine 3 ay gibi kısa sürede alt katı bodrum olmak üzere 2 katlı katında 2 oda bulunan 53 metrekare büyüklüğünde yeni ev yapıldı. Evin eşyası da yenilenerek kullanıma hazır hale getirildi. Ev yapımı nedeniyle geçici olarak Ordu Huzurevi'nde konaklayan nineler, yaklaşık üç ay önce yeni evlerine taşındı. Huzurevi'nde tanıştıkları arkadaşlarına telefon açarak onlarla görüşebilmek için Ordu Valiliği aracılığıyla Emine Erdoğan'dan bir de cep telefonu istedi. Bu isteğin bildirilmesi üzerine Ordu Valiliği tarafından üçüz ninelere bir de cep telefonu gönderilirken Perşembe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da bakıcı görevlendirildi.

Yazlık Köyü Muhtarı Davut Sarı, Emine Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Valilik ve Kaymakamlığın nineler için yaklaşık 3 ay önce ev yaptırdığını belirterek, Hergün ninelerimizi kontrol ediyorum. Ziyarat edip herhangi bir istekleri olup olmadığını soruyorum. Onların sürekli televizyonlara haber olarak çıkmasından sonra köyümüzle de ilgilenildi. Şimdi ise biz onlara altın kızlar diye hitap ediyoruz dedi.

Hayriye Sarı ise, Allah başbakanımız ve Emine hanımdan razı olsun. Bizim evimizi yaptı. Onlara duacıyız. Onların sayesinde geçinip gidiyoruz. Telefonumuz yoktu. Emine hanım Valiliğe sordurmuş bir istekleri varmı diye. Bizde huzurevindeki arkadaşlarımızla konuşmak için cep telefonu istedik. Telefon gönderdiler, onlarla her gün konuşuyoruz dedi.

Emine Sarı da Emine Erdoğan'ı sürekli televizyondan izlediklerini belirterek, İkisine de her gün duacıyız. Onları televizyonda gördüğümüz zaman çok seviniyoruz. Allah ne muratları varsa versin diye konuştu.

Evli olan Hacer Sarı ise, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'dan ikisinin olduğu bir fotoğraf istediklerini vurgulayarak, Evimize davet ediyoruz. Onları televizyondan izliyoruz. Sürekli hep aklımızdalar bir fotoğraflarını gönderirlerse bizi çok sevindirirler. Hergün onlara dua ediyoruz. Ben evliyim ve eşimle birlikte kalıyorum. Kardeşlerim de yeni evlerinde çok mutlu ve huzurlu diye konuştu.

Perşembe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından üçüz ninelere düzenli olarak giyim, yakacak ve gıda yardımları yapılırken, elektrik faturalarını da ödüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emine Erdoğan Hayriye Sarı Perşembe Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title