Haberler

Emine Erdoğan'ın Ziyareti Umutlarını Yeşertti

İSMAİL ŞEN - Tam olarak teşhis edilemeyen rahatsızlığı nedeniyle 13 yıldır yatağa mahkum hayat süren 20 yaşındaki Gamze Atmalı'nın ailesi, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ziyaretiyle moral buldu.

Bazı doktorlarca "Subakut Sklerozan Panensefalit" (SSPE - Kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığı) tanısı konulan ancak rahatsızlığı tam teşhis edilemeyen Gamze'nin annesi Sabiha Atmalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızında ilkokul 1. sınıfa gittiği yıl anlayamadıkları şekilde korku ve unutkanlık gibi belirtilerle başlayan hastalığın kısa sürede ilerlediğini söyledi.

Kızının bu rahatsızlık nedeniyle yatağa mahkum olduğunu belirten Atmalı, "Doktorlara götürdük, tam teşhis koyamadılar. Bazıları, SSPE hastası olduğunu söylüyor" dedi.

Doktorların o dönem Gamze için "en fazla 2 yıl yaşar" dediğini anlatan Atmalı, "Bu hastalıkla ilgili yıllarca kimseden destek alamadık. Hep kendimiz mücadele verdik. Doktora götürdüğümüz zaman (alın götürün, bu hastalık böyledir) diye bizi eve gönderdiler. Biz, gecemizi gündüzümüze kattık, Gamze'den yana ümidimizi yitirmedik" diye konuştu.

Atmalı, iki yıl ilaç tedavisi gören kızında hiçbir iyileşme olmadığını, Gamze'nin manevi destekle 13 yıldır hayata tutunduğunu aktardı.

Kızının hastalığına çare bulmak için sürekli arayış içerisinde olduklarını vurgulayan Atmalı, SSPE hastalığı konusunda uzman bazı doktorların ismini duymalarına rağmen maddi imkansızlıktan bu hekimlere ulaşamadıklarını ifade etti.

Erdoğan çiftini rüyasında görmüş

Anne Sabiha Atmalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Elazığ ziyaretinden yaklaşık bir hafta önce rüyasında gördüğünü de kaydetti.

Kızının 13 yıllık süreçte kısa süreli 4 kez ayağa kalkabildiğini söyleyen Atmalı, şöyle devam etti:

"Kızıma uzanacak yardım eli için Allah'a sürekli dua ediyorum. Kimseden bir destek göremedik. Ancak gördüğüm rüyanın ardından (Acaba kızıma bir yardım eli mi uzanacak?) diye bir düşünceye kapıldım. Cumhurbaşkanımızın Elazığ'a geldiğini duyunca (Allahım acaba bu benim için bir ümit mi, rüyam gerçek mi olacak?) dedim. Evimiz Emine Erdoğan'ın ziyaret ettiği Ulu Cami'ye yakın. O gün sürekli pencerede, kapıdaydım. Arabaların geldiğini görünce kapıdan fırlayıp Emine hanımın yanına gittim. Ondan rica ettim, maruzatımı bildirdim. (Ben sizi yıllardan beri görmek istiyorum ama çocuğumdan dolayı gelemiyorum, siz acaba evime gelir misiniz?) dedim. O da Allah razı olsun beni kırmadı. Evime geldi, Gamze'yi gördü ve bana her türlü desteği vereceğine söz verdi."

Babanın duyguları

Baba Adil Atmalı ise hiçbir rahatsızlığı yokken, okula giden, koşup oynayan ve gülümseyerek "baba" diyen kızının 7 yaşında anlamadıkları şekilde rahatsızlandığını hatırlattı.

Kızını hastalık belirtileri üzerine annesi ve amcasıyla hastaneye gönderdiğini, durumun ciddi olduğunu öğrenince işini gücünü bırakıp hastaneye koştuğunu anlatan Atmalı, "Hastanenin yolunu tuttum gittim ki ne gideyim, çocuğumu tanıyamadım. Çocuğum aklını kaybetmiş. Hastanede baktım ki kendi kendine koridorlarda koşuyor. Gamze diyorum bana hiç bakmıyor, tanımıyor. Merdivenden aşağı düşmesin diye arkasından koşuyoruz. Bir baba için o anı anlatmak mümkün değil, o anda yıkıldım zaten" diye konuştu.

Yaşadıkları olumsuzluklara rağmen kızlarının yeniden sağlığına kavuşacağı ümidiyle hep mücadele ettiklerini dile getiren Atmalı, "Emine hanımın buraya gelişi inşallah bütün SSPE hastalarına umut ışığı olur, bu hastalığın belki bir çaresi bulunur" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title