Haberler

Emine Erdoğan'dan Yardım İsteyen Moda Akademi Yetkilisine Cevap

Güncelleme:

Hürriyet yazarı Vahap Munyar köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı toplantıda dikkat çeken bir diyaloğu paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Moda Akademisi (İMA) ve Dice Kayek'in işbirliği ile gerçekleştirilen bir serginin açılışına katıldı. Açılışın ardından yönetim ekibi ile sohbete başladı. Hürriyet yazarı Vahap Munyar, köşesinde o sohbette çok dikkat çeken ayrıntıyı bugün köşesinde paylaştı. İşte Munyar'ın o yazısı;

İŞTE O YAZI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Moda Akademisi (İMA) ve Dice Kayek'in işbirliği ile gerçekleşen "İzler: Türk El Sanatları Koleksiyon Sergisi"ni açtıktan sonra yönetim ekibiyle sohbet için toplantı odasına geçti.

Dice Kayek'in kurucuları Ayşe ve Ece Ege'nin anlatımıyla Özel Kalem Müdürü Sema Silkin Ün'le birlikte sergiyi gezen Emine Erdoğan, İMA'da eğitim gören Şebnem Günay, Tayfun Kaba, Neslihan Çömez, Tuğçe Demiran ve Asude Şenoğlu'nun tasarladığı elbiselerden oluşan sergiden etkilendiğini belirtti:

- İğne oyası, tel sarma, tel kırma, sedef kakma gibi el sanatlarını canlandırma hedefi çok önemli. Küreselleşme ve teknolojik gelişmeler el sanatlarımızı hayatımızdan çekip alıyor. Oysa onlar milli hafızamızı, kültürel mirasımızı içinde barındıran zenginliklerdir.

İMA'nın kurucusu İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, serginin kreatif danışmanlığını Ece Ege'nin yaptığını belirtip, İMA'nın kurulduğu günlere döndü:

- İMA, 2007'de Avrupa Birliği, Ekonomi Bakanlığı ve İHKİB işbirliği ile kuruldu. Uluslararası Moda Okulları Birliği (IFFTI) üyesi, London College of Fashion ile stratejik ortaklığı var.

İMA'nın sektördeki rolüne değindi:

- İMA, modacıları yetiştiriyor, tekstil ve hazır giyime, sektörün geleceğine yön verecek yaratıcı, yenilikçi işgücü kazandırıyor.

Sonra İMA'daki sıkıntıyı aktardı:

- Nişantaşı'nda yer alan bu binayı boşaltmamız için 28 Mayıs 2016'ya kadar süre verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ile yeni protokol yapamazsak, burası elimizden gidecek.

Emine Erdoğan, sorunun kira olduğunu düşündü:

- Siz de istenen kirayı verin.

Tanrıverdi, binanın Maliye Bakanlığı'na ait olduğunu ancak Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolle İMA'nın faaliyetlerini burada sürdürdüğünü kaydetti:

- Sorun kira değil. İHKİB zaten kira bedelini çok aşan katkılarda bulunuyor. 1000 dolayında öğrenciye burs veriyoruz. Yaptırdığımız 5 meslek lisesine desteğimiz sürüyor.
İMA Direktörü Seda Lafçı araya girdi:

- Eğitmenlerin eğitiminde görev üstleniyoruz.

Tanrıverdi, İHKİB'in "Eğitim TIR'ı"na işaret etti:

- Eğitim TIR'ımız, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu, birçok ilimizde kadınların sektörümüz iş gücüne kazanımı için eğitimler verdi, veriyor. Şimdi kalıcı eğitim merkezleri açıyoruz. Biri de Diyarbakır Sur'da olacak.

İMA Yönetim Kurulu Başkanı Jale Tuncel, Başkan Yardımcısı Cemal Bayazıt ve Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Özdemir, son tebligattan söz etti:

- Bina için yeni protokol devreye girmezse, 28 Mayıs'ta İMA tümüyle kapanacak. Gelen tebligatta, "Eğitim lisansınız da 28 Mayıs'ta sona erer" deniyor.

"BEN İLLEGAL BİR YERE Mİ GELDİM"

Emine Erdoğan, bunun üzerine takıldı:

- Ben illegal bir yere mi gelmiş oldum?

Tanrıverdi yanıtladı:

- Hayır, 28 Mayıs'a kadar süremiz var.

Sergideki koleksiyonun üretimine destek veren Gizia'nın patronu İsmail Kutlu, söz aldı:

- Burada kimsenin kişisel çıkarı yok. Siz yanımızda olur, destek verirseniz, protokol imzası hızlanır.

"MESAJI VERDİ"

Emine Erdoğan, sergiyi açtığını anımsattı:

- Burada bulunmam yanınızda olduğumu göstermiyor mu?

Tanrıverdi ve Tuncel, konuyu bağlarken Milli Eğitim Bakanlığı'na sıcak mesaj verdi:

"MESAJ ALINDI"

- Bakanlık İMA'nın bu binada devamı için yeni protokol imzasına çok yakın.
İMA'nın o binada eğitimi sürdürmesinin kime ne zararı var?

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Vahap Munyar Hürriyet Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title