Haberler

Emine Akın Çakır'dan Alkali Vücudun Sırları

Güncelleme:

Bu kitapta yazar Emine Akın Çakır, ister maddi-manevi, isterse fizyolojik-psikolojik olarak tanımlansın, vücudumuzun nasıl mükemmel ve mucizevî yaratıldığına dair ipuçlarını gösteriyor.


Sağlıklı olmak yalnızca bir etkene bağlı değil, birçok faktörün birlikte ve etkileşimi sonucu ortaya çıkan bir süreçtir. Hastalık ise, yaşam tarzı ve alışkanlıklarımızın (yediklerimiz, içtiklerimiz, soluduğumuz hava ve düşündüklerimiz vb) vücudumuzda oluşturduğu biyokimyasal yansımaların bir sonucudur. Ortaya çıkan bir dizi hastalık belirtisi veya ismi konulmuş bir hastalık, vücutta meydana gelen değişimlerin zamanla hissedilir ve görünür hale gelmesidir.

Herkese en azından kendi sağlığını iyi yönetecek kadar vücudunu tanıtıyor ve okuyucuyu farkındalık oluşturacak bilgilerle donatıyor.

İhtisas alanıyla ilgili olarak, vücudun doğal işleyiş mekanizması ve buna bağlı koruyucu hekimlik metotları, beslenmenin insan sağlığı üzerindeki etkisi gibi konularda araştırmaları olan yazar, diyabet, irritabl bağırsak sendromu, kanser gibi son derece önemli teşhisler konulmuş hastaların, vücutlarının yapılarına ve doğal işleyişine uygun davranıldığında, vücudun yaratılışında bulunan mucizevî iyileşme gücünün ortaya çıktığını ifade ediyor. Bu iyileşme gücünün en önemli bileşeni ise vücudun asit-alkali dengesi!

Hücrelerin veya genel anlamda vücudun kullandığı maddeler kimyasal olarak iki ana gruba ayrılıyor: Alkali maddeler ve asit maddeler. Hücrelerimizde ve dolayısıyla vücudumuzda bu iki temel madde arasında normalde fizyolojik olarak mevcut bir denge vardır. Bu dengenin herhangi bir sebeple bozulması, genelde asitleşme yönündedir. Asitleşmeye karşı vücut, hayatiyeti sağlamak için kan pH değerini koruma sistemlerini kullanarak organizmanın canlılığını muhafaza etmeye çalışır. Ancak, bu sistemlerin kapasitesinin aşıldığı durumlarda asitleşme dokulara ve vücudun iç ortamına nüfuz eder. Bu da birçok hastalığın oluşmasına zemin hazırlar.

İşte bu kitapta bir yandan temel yapı taşımız olan hücrenin yapısından başlayarak vücudun en önemli sistemleri ele alınmış, okurun vücudunu ve işleyiş mekanizmasını kavraması hedeflenmiştir. Diğer yandan, vücudun asit-alkali dengesini koruyacak yaşam tarzı önerilerine ve yemek tariflerine de yer verilmiş, böylece teorik bilgilerin hayata geçirilmesi hedeflenmiştir.

Kitabın Bölümleri

Birinci Bölüm: Sağlık ve Hastalığın Farkında Olmak
İkinci Bölüm: Aslında Herşey Hücrede Başlar
Üçüncü Bölüm: Vücudumuz Neye Göre Çalışır?
Dördüncü Bölüm: Vücudumuz Nasıl Çalışır?
Beşinci Bölüm: Asit ve Alkali Tanımlaması
Altıncı Bölüm: Vücutta Asit-Alkali Dengesi
Yedinci Bölüm: Vücutta Asit-Alkali Dengesinin Bozulması
Sekizinci Bölüm: Vücutta Asitleşme Düzeyi Tespiti
Dokuzuncu Bölüm: Vücutta Asit-Alkali Dengesini Etkileyen Faktörler
Onuncu Bölüm: Sağlıklı Mutfak ve Alkali Yemek Tarifleri

Kitabın Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Hastalıksız bir hayat için yaşama ve beslenme rehberi niteliği taşıyan bu kitap, hastalanmadan önceki belirtilere dikkat çekmekte, hasta olduktan sonra nasıl iyileşilebilir konularında derin tahliller ve araştırmalar sunmaktadır. Bunu yaparken de öncelikle sağlık, hastalık ve beslenme konularında alışılmış, bilinen tanımlamaların ve kabullerin dışına çıkarak, insan vücuduna farklı ve bütüncül bir yaklaşım getirmektedir.

Okuyacağınız bilgilerin hayatınızda taze ve güzel başlangıçlara yol açmasına, vücudunuza ve ruhunuza daha yakından bakıp onlara hayranlığınızın ve saygınızın artmasına ve dolayısıyla yaratılmışların en şereflisi olarak maddi-manevi yaşam kalitenizi artırmaya vesile olmasını temenni ediyorum. Tıpkı İslam büyüğü, mutasavvıf şair Şeyh Galib'in ifade ettiği gibi:

"Hoşça bak zâtuna kim zübde-i âlemsin sen Merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen"

(Kendine saygıyla bak, çünkü âlemin özü sensin. Sen, kâinatın göz bebeği olan insansın.)

Emine Akın Çakır Kimdir?

Tıpta uzmanlık eğitimini Klinik Biyokimya alanında tamamladı. Çeşitli devlet hastaneleri ve özel hastanelerde laboratuvar şefi olarak görev yaptı. Eğitim hayatı boyunca tamamlayıcı tıp ve koruyucu hekimlik konularına ilgi duydu. Bu konuların farklı alanlarında araştırmalar yaptı. Özellikle insan sağlığı ve hastalıklardan korunmada beslenmenin ve vücudun iç dengelerinin önemine yönelik, vücudun kendi iyileşme potansiyelini ortaya çıkartmayı amaçlayan farklı bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürdü. Bununla ilgili olarak, İngiltere ve Amerika'da çeşitli merkezlerde alkali yaşam, alkali beslenme ve Hemobiyografik Kan Analizi konularında eğitimler aldı. Halen çalışmalarına Alkali Life Center'da devam etmekte, bu konularla ilgili seminerler ve eğitim çalışmaları yapmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadın Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

T.C VATANDAŞI:

Okuyan var mı?

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title