Haberler

Emin Haluk Ayhan : Bu Partiler Arası Bir Kavga Değil, Sahtekarlığa Sahip Çıkanlarla, Karşı...

Ayhan, TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyuna yeteri kadar izah edilmeyen bir sahtekarlık yaşandığını, bunun görmezlikten gelinemeyeceğini söyledi.

Ayhan, TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyuna yeteri kadar izah edilmeyen bir sahtekarlık yaşandığını, bunun görmezlikten gelinemeyeceğini söyledi. Millet iradesinin sahtekarlık yapılarak etkilenmek istendiğini, bu sahtekarlığa müdahale edilmesini ise bazıları tarafların içlerine sindiremediğini ifade eden Ayhan, şöyle konuştu: "Maalesef oturumu yöneten Sayın Başkanvekili bu sahtekarlığın nasıl, neden ve kimler tarafından yapıldığı üzerinde durmadı. Kamuoyuna da böyle bir olayı yansıtmadı. Adına sahtekarlık yapılan milletvekillerine böyle bir olayın olup olmadığına dair tebligatın yapılıp yapılmadığı belli değil. Bunun yapılması lazım. Sayın TBMM Başkanı'nın da böyle bir girişimi olup olmadığı konusunda bir açıklama duymadık. Millet iradesinin yanlış tecelli etmesine yönelik sahtekarlığın tesbiti konusunda yetkililerce bir girişimde bulunulmaması en azından suç işlenmesine bilerek göz yummak anlamını taşıyacaktır. Disiplin hükümleriyle, sahtekarlığa yönelik gerekli hukuki girişimler yapılacak mıdır? Buradan soruyorum. Bu partiler arası bir kavga değil, sahtekarlığa sahip çıkanlarla, karşı çıkanların bir mücadelesidir." Türkiye'nin iyi yönetilemediğini, ülke yönetiminin boşlukta olduğunu ve bir cinnet tünelinden geçildiğini savunan Ayhan, "Yüce Türk Milleti, iktidar tarafından mezhep ve etnik temelde ayrımcılığa tabi tutulmaya çalışılmaktadır. Vatandaşlarımız Alevi, Sünni, Zaza diye etiketlenerek bunun üzerinden hayasızca siyasi rant ve iktidar devşirilmeye çabalanmaktadır" diye konuştu. İktidarın dış politikasını ve ekonomideki uygulamalarını eleştiren Ayhan, hukukun yok sayıldığını da öne sürdü. Konuşmasında cumhurbaşkanı seçimine de değinen Ayhan, "AKP'nin cumhurbaşkanı adayı meydanlarda ne söylediğini bilemez hale gelmiştir. Her fırsatta gerçek dışı beyanlarla, MHP ve onun seçmenine kumpas kurmaya çalışmaktadır. Milliyetçi hareketi, sol örgütlerin bazen de paralelcilerin arkasından gitmekle itham etmesi Erdoğan'ın panik ve öfke halini göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emin Haluk Ayhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title