Haberler

Emet'ten Kısa Kısa

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, tarımsal alanda çiftçilere verilecek desteklerle ilgili Emet ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, tarımsal alanda çiftçilere verilecek desteklerle ilgili Emet ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Emet Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Emet Bor İşletmesi'nde çiftçilerin katılımıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında, desteklerle ilgili danışmanlık hizmetinin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce görevlendirilecek personel tarafından verileceğini bildirdi.

Sayısı 3-5 bile olsa ilçeden çiftçilerin projelerini kabul ettirerek üretime geçmesinin büyük kazanç olacağını belirten Buhara, "Her konuda ilçemizde yatırım yapmayı düşünenlerin yanındayız. TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü, gerekli koşullara sahip işletme kuracak girişimcilere 5 bin avrodan 3 milyon avroya kadar hibe desteği sağlayacak" dedi.

TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü'nde görevli iletişim uzmanlarından Adem Fidan da tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına uyum sağlamasına yönelik yatırımlarda yüzde 50-60, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasında ise yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Kırsal turizm potansiyeli yüksek olan Emet ilçesinin, bu anlamda bir cazibe merkezi olduğunu dile getiren Fidan, "Emet'e birçok kaynak aktarılması mümkündür. Dağ turizmi ile süt ve et işleyen fabrikalara büyük desteklerimiz var. Kütahya ve ilçelerinde bu hibelerden yararlanılması gerekmektedir. Bundan dolayı vatandaşlarımızın başvurularını bekliyoruz" diye konuştu.

Toplantıda, Emet Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Işık, Emet Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Odası Başkanı Sami Yüksel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve köy muhtarları hazır bulundu.

-Emet ilçe merkezinde mevsimin ilk karı yağdı

(Fotoğraflı)

Emet ilçe merkezinde mevsimin ilk karı yağdı.

İlçe merkezinde, gece 04.00'te başlayan kar yağışı, aralıklarla etkili oldu ve kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Karayolları 148'inci Şubesi yetkilileri, ilçe merkezinin çevre ilçelerle bağlantı yollarında meydana gelen aşırı buzlanma nedeniyle ekiplerin bu alanlara yönlendirildiği bildirdi.

Ayrıca, Karayolları ve polis trafik ekipleri, ilçenin giriş ve çıkışlarında sürücüleri durdurarak, araçlarında çekme halatı, takoz ve diğer kış donanımlarını bulundurmaları gerektiği yönünde uyardı.

Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Mete Buhara Kütahya Emet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title