Haberler

Emet'teki Silahlı Kavgada Ölen 4 Kişiden 2'si Toprağa Verildi

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Gürpınar Köyü'nde aralarında husumet bulunan iki aile arasında çıkan silahlı kavgada ölen 4 kişiden amca Mesut Akkaya ile yeğeni Abdullah Akkaya gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Gürpınar Köyü'nde aralarında husumet bulunan iki aile arasında çıkan silahlı kavgada ölen 4 kişiden amca Mesut Akkaya ile yeğeni Abdullah Akkaya gözyaşları içinde toprağa verildi. Ölenlerden Esengül İlhan ile oğlu Kürşat İlhan da yarın aynı köyde toprağa verilecek.

Gürpınar Köyü'deki olayda daha önce aralarında husumet bulunan Akkaya ailesi ile İlhan aileleri, iddialara göre dün akşam saatlerinde otomobilleriyle birbirlerine çarparak maddi hasarlı kaza yapınca tartıştı. Kısa sürede silahlı kavgaya dönüşen olayda her iki taraf tüfek ve tabancalarla birbirlerine ateş etti.

Olayda Esengül İlhan (55) ve oğlu Kürşat İlhan (24) ile karşı taraftan Mesut Akkaya (39) ve yeğeni Abdullah Akkaya (25) öldü, Abdullah Akkaya (70) ve Mehmet Keskin (32) de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı, olaya karışan Ali Osman İlhan gözaltına alındı.

Silahlı kavgada ölen 4 kişinin cesetleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Ölenlerden amca Mesut Akkaya ile yeğeni Abdullah Akkaya'nın cenazeleri yakınları tarafından Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak öğleden sonra Gürpınar Köyü'ne getirildi.

Amca yeğenin tabutlarının bulunduğu cenaze aracı evlerinin önüne getirilip burada dua okundu. Yakınlarının feryatları yürekleri dağlarken cenazeler daha sonra köy mezarlığına götürüldü. Amca Mesut Akkaya ile yeğeni Abdullah Akkaya'nın cenazeleri mezarlıktaki musalla taşlarına konuldu. Buradaki cenaze törenine olay sırasında yaralanan ve kaldırıldığı Tavşanlı Doç.Dr.Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nde tedavisinin ardından taburcu edilen Abdullah Akkaya ile çok sayıda kişi katıldı. Kılınan cenaze namazından sonra amca yeğen köy mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Cenaze töreni nedeniyle köyde jandarmalar ile çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Aynı olayda hayatlarını kaybeden karşı aileden Esengül İlhan ile oğlu Kürşat İlhan'ın ise yarın aynı köyde toprağa verileceği belirtildi. - Tahya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Abdullah Akkaya Osman İlhan Gürpınar Emet 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title