Haberler

Kütahya'nın Emet İlçesi Kendi Elektriğini Üretecek

Güncelleme:

Kütahya'nın Emet ilçesi ilçede kurulacak güneş panelleriyle kendi enerji ihtiyacını karşılayacak. Güneş panelleriyle yılda 400 bin Euro gelir elde edilmesi de planlanıyor.

Kütahya'nın Emet ilçesi ilçede kurulacak güneş panelleri sayesinde kendi enerji ihtiyacını karşılayacak. İlçede 50 bin metrekare alana kurulacak güneş panelleri ile ayrıca yılda 400 bin Euro gelir elde edilmesi planlanıyor.

"SENEDE YAKLAŞIK 400 BİN EURO GELİR ELDE EDECEĞİZ"

Emet Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı bugün belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantının en önemli maddesi ise ilçeye yapılması planlanan güneş enerji sistemleri oldu. Toplantıda meclis üyelerine bilgiler veren Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, 50 bin metrekare arazi üzerine yapmayı planladıkları güneş enerji sistemi ile hem ilçenin enerji ihtiyaçlarını karşılayacaklarını hem de yılda yaklaşık 400 bin Euro gelir elde edeceklerini ifade etti.

"İLÇE ADINA BİR MİLAT"

Emet Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edilen yeni enerji projesi hakkında toplantı sonunda bilgiler veren Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet ilçesine enerji alanında yapacakları projenin ilçe adına bir milat olduğunu söyledi.

"TOPLAM MALİYETİ 8 MİLYON LİRA"

Koca; "50 bin metrekare alana kuracağımız güneş panellerinin toplam maliyeti 8 milyon liradır. Biz bu parayı devletin yerel yönetimlere sunduğu üç yıl ödemesiz 13 yıl vadeli kredi ile karşılayacağız.

"2 MW ELEKTRİK ÜRETECEK"

Tesis faaliyete geçtiğinde saatte 2 mw elektrik üretecek ve buradan ayda yaklaşık 120 bin lira gelir sağlayacağız "dedi.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR KARARA İMZA ATTI"

Konuşmasında, Türkiye'nin doğal gaz gibi enerjilerle dışa bağımlılığını azaltma ve güneş enerjisinden etkin yararlanmayı hedeflediklerinin altını çizen Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, devletin kendilerine sunduğu imkanları kullanarak hem kendi enerjilerini üretmeyi hem de belediyeye yeni bir gelir kapısı oluşturmak için Emet Belediye Meclisinin bugün çok önemli bir karara imza attığını söyledi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Koca Kütahya Emet Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

beyin bedava:

güneş paneli kuracagına kocaman çay güldür güldür boşa akıyor elektrik santrali kursana daha karlı ne dersin sayın başkan.

1
11
yanıtYanıtla
Yavuz:

Senin gibi aptallar dogayi böyle yok etti

yanıt4
yanıt4
Böyle başkanın eli öpülür:

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca nın ellerinden öpüyorum. Güneşten en fazla yararlanan illerden olan Antalya belediye başkanlarına örnek olur inşallah. Evlere elektrik üreten güneş panelleri kurarak bedava enerji kullanmalıyız. Isıtma, soğutma, aydınlatma ile evdeki tüm elektrikli aletleri bedava enerji ile kullanabiliriz. Üstelik ürettiğimiz elektriğin fazlasını şebekeye aktarıp para da kazanabiliriz. Tek yapmamız gereken evin çatısına güneş paneli kurdurmak.

6
2
yanıtYanıtla
ASABİ:

biz sanki üretmesini bilmiyoruz ama güneş enerjisiyle elektirik üretiminin yatırım maliyeti çok yüksek sıradan bir insanın altından kalkabileceği rakam değil teşvik olursa neden olmasın

3
4
yanıtYanıtla
memur:

bütün dünya ülkeleri güneş ve rüzgar enerjidi üretenlere şahışlara detek veriyor. bizim ülkemiz vergi uyguluyor

7
0
yanıtYanıtla
İlm_i Tevhid:

haberleri yazarken ''altını çizdi'' deyiminden başka bir deyim yok mu ya huu? İnanın ki çok itici geliyor artık. Haberlerin yazı dili bu kadar kısır olmamalı.

4
2
yanıtYanıtla
MURI:

AVRUPA BUNLARI 10 SENE ONCE KULLANMAYA BASLADI EVINE TAKTIRANADA TESVIK PRIMI VERDI BUTUN SANAYI VE FABRIKALARDADA KULLANILIYO COK IYI BIR MALZEME AMA CIN MALI OLMASIN EN IYISINI ITALYA YAPIYO

6
0
yanıtYanıtla
idil:

emete selam olsun :)

4
0
yanıtYanıtla
iran:

Kaçak elektrikten kullanana hakkım zehir olsun

yanıt1
yanıt0
ALİ ASLAN:

AMAN DİKKAT ARAZİ SAHİPLERİ ARAZİNİZİ UCUZA SATMAIN KİRALAYIN YADA ENAZ 20 BİN LİRAYASATIN

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title