Haberler

Emet Halk Eğitim Merkezi 3 Bin 567 Kişiye Eğitim Verdi

Kütahya’nın Emet Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 135 farklı alanda açtığı kurslarda 3 bin 567 kişiye eğitim verdi.

Kütahya'nın Emet Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 135 farklı alanda açtığı kurslarda 3 bin 567 kişiye eğitim verdi.

Bölgenin eleman ihityacı olan alanları tespit edip, o alanlar ile ilgili kurslar düzenleyen Halk Eğitim Merkezi, ayrıca vatandaşalrın talebleri doğrultusundada birbirinden farklı kurslar düzenliyor.

Düzenlenen kurslar hakkında İHA muhabirine bilgiler veren Emet Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Avcı, okçuluktan, evde çocuk bakımına, işaret dili kursundan, havuz suyu operatörlüğü kursuna kadar birbirinden farklı alanda kurslar düzenlediklerini mekerzin şimdiki hedefinin ise yaklaşık 5 bin kişiye eğitim vererek, bölgede farklı alanlarda istihtam sağlamak olduğunu söyledi.

Farklı alanlarda kurs açılmasını isteyen vatandaşalrın, 12 kişilik bir grup oluşturdukları takdirde kurs açılabileceğini ifade eden Süleyman Avcı, "İlçemiz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda farklı kurslar düzenliyoruz. Son olarak açtığımız kurlarımızdan bazılarını söylemek istiyorum. Şu anda işaret dili kursumuz devam ediyor. Bu kursumuza ilgi büyük toplamda 78 vatandaşımız bu kursta eğitim almaya devam ediyor. Okçuluk kursumuzun birincisini tamamladık, bu kursta 92 kişi eğitim aldı. Şu anda da ikincisini başlatıyoruz. Evde çocuk bakımı kursu düzenledik.25 bayan arkadaşımız bu belgeyi aldı . Artık eşide çalışan aileler, çocuk bakımı için eleman ararlarsa bu belgesi olan vatandaşlarımızı gönül rahatlığı ile tercih edebilirler. Şuanda devam eden en önemli kurlarımızdan birisi havuz suyu operatörlüğü kursumuz, bu kursta yüzme havuzu olarak kullanılan havuzlarda su sıcaklığı ne olmalıdır, suda kullanılan klor ve kimyasalların ne kadar oranda olmalıdır, bunun eğitimi verilmektedir. Artık havuzu olan yerler bu belgeye sahip kişileri çalıştırmak zorunludur. Şu anda bu kursumuza 19 kişi katılmaktadır. Kurs bitiminde kursiyerlere yeni bir iş kapısı sağlamıış olacağız.Ayrıca 20-65 yaş arası okuma yazma kursumuzu düzenledik. 11 vatandaşımız burada okumanın yaşı olmadığını birkez daha bizlere gösterdiler ve okuma yazmayı öğrendiler. Bu kurslarımızın düzenlenmesinde desteğini esirgemeyen İŞ-KUR'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Cöre'ye ve bütün öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum"dedi.(MS-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Emet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title