Haberler

    Emel Sayın - Makam Zamanı

    İBB'nin yeni projesi olan "Makam Zamanı"nın ilk konserinde Türk müziğinin kadife sesli sanatçısı Emel Sayın, "Rast Makamı "nın en güzel eserlerini İstanbullu sanatseverler için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda seslendirecek.

    İBB'nin yeni projesi olan "Makam Zamanı"nın ilk konserinde Türk müziğinin kadife sesli sanatçısı Emel Sayın, "Rast Makamı "nın en güzel eserlerini İstanbullu sanatseverler için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda seslendirecek.

    "Müziğin daima iyiye, güzele yönlendiren büyük gücü, etkisi yadsınamaz. Müziğin evrenselliği ve birleştirici gücü barışı sağlamanın yanı sıra toplumların kültürel etkileşimlerine de yol açmaktadır. İnsanları, toplumları değiştiren, geliştiren bu gücün sağlık üzerindeki etkileri de tarih boyunca görülmüştür. Eşsiz zenginliğe sahip Türk Müziği makamlarının ruh,beden ve zihin üzerindeki etkilerini Farabi (872-950) ve İbn-i Sina'nın (980- 1037) yaptığı çalışmalar ile öğrenmekteyiz. İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek seri konserler aracılığı ile Türk müziğindeki eserleri, makamlarına göre dinleyecek ve etkisini daha iyi anlamış olacağız."

    Emel Sayın 14 yaşında Arif Sami Toker'den müzik dersleri almaya başladı. Toker'in yetiştirdiği en ünlü ve yetenekli sanatçı olarak kabul edilmektedir. İki buçuk yıl Münir Nurettin Selcuk'tan ders alarak müzik eğitimine devam etti. Liseden mezun olduktan sonra üç yıl İstanbul Belediye Konservatuvarı Şan Bölümü'nde hocası Matmazel Alice Rosenthal'dan dersler aldı.

    Hürriyet haber ajansının açtığı yarışmada, M. Nurettin Selçuk'a ait ağır bir klasik eser okudu ve "Ses Kraliçesi" seçildi. 17 yaşındayken Ankara Gençlik Parkında, Necdet Yazar'ın gazinosunda ilk defa sahneye çıktı. 1963 yılında Ankara Radyosu'na sınavla solist olarak girdi ve yaklaşık yedi yıl hizmet verdi. Egemen Bostancı'nın teklifiyle İstanbul müzik piyasasına transfer oldu ve sahne almaya başladı. Aynı dönemde İstanbul Radyosu'na gecti ve yoğun bir çalısma dönemine girdi. 15 sinema filminde başrol oyuncusu olarak rol aldı.

    1970 ve 80'li yıllarda 13 kez Dışişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı tarafından yurt dışında "Sanat Elçisi" olarak görevlendirildi ve büyük başarılar kazandı. (ABD, İran Irak, Tunus, Cezayir, Banglades, Pakistan, Dubai, Abu Dabhi Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Ermenistan) Türkiye ve dünyada sayısız konserler verdi.

    1983-84 yıllarında Egemen Bostancı'nın projesi olan Türkiye'nin ilk Türk Sanat Müziği müzikali olan "Neşe-i Muhabbet" in başrolünde yeraldı. Daha sonra Mustafa Oğuz'un projesi olan "Muhabbet 92" adlı müzikalde Şener Şen ile başrolü paylaştı. Yaptığı albümlerin satışlarındaki başarılarından dolayı 1 "Altın Heykel", 7 "Altın Plak" ödülleri aldı. Ayrıca "Yılın Sanatçısı" olarak 19 kez "Altın Kelebek" ve birçok medya kuruluşundan, üniversitelerden, özel kuruluşlardan "Yılın Sanatçısı" ödüllerine sahiptir. Çeşitli vakıf ve derneklerin gönüllü temsilcisi olarak konserler verdi. Otuzu aşkın long play, 45'lik ve cd'lere imza attı. Sayın, çeşitli kanallarda Talk Show programları yaptı.

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Şişli

    Mekan : CRR Konser Salonu

    Mekan Adresi : Darülbedayi Cad.

    Başlangıç Saati : 10.03.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 10.03.2017 22: 00: 00

    Kategori : Emel Sayın - Makam Zamanı

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Emel Sayın İstanbul Farabi Sina Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title