Haberler

Emeksiz'den Liselerde Başörtüsü Yasağının Kalması Açıklaması

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz, Ortaöğretim kurumlarında başörtüsü yasağının kalkması dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz, Ortaöğretim kurumlarında başörtüsü yasağının kalkması dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Emeksiz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "AK Parti hükumetimizin insanlarımızın özgürleşmesi için attığı adımlara bir yenisi daha eklendi. Benim üniversite öğrenciliği yaptığım 1998 yılında; o malum 28 şubat sürecinde üniversitelerimize; özgürlüğün kalesi olan üniversitelerimize inancı gereği örtünen kız arkadaşlarımız giremiyorlardı. Üniversitelerde başörtüsü takabilmek tam bir devlet ve rejim sorunu haline gelmişti ne yazık ki. AK Parti hükumetimiz başka bir çok alanda olduğu gibi inancı gereği örtünen kızlarımızın üniversite eğitimi alabilmelerine de imkan tanıyarak insanlarımızın özgürlük alanını genişletmiştir. Başörtüsüne ilişkin bir başka yasak da kamusal alan yasağı idi. Devlet dairelerinde başörtüsü ile çalışabilmek imkanı yoktu. AK Parti hükumetimiz bu yasağı da kaldırarak büyük bir eşitsizliği de ortadan kaldırmış oldu. En son olarak bugün yapılan Bakanlar Kurulunda alınan kararla liselerde kızlarımızın başörtüleri ile okuyabilmeleri de yasak olmaktan çıkarıldı. Hiçbir vesayetin kabul edilmediği; tek otoritenin halk olduğu yeni Türkiye oluşurken yasaklar bir bir kalkmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu daha çok başka alanlarda yapacakları açılımlarla yeni Türkiye 'yi oluşturmaya devam edeceklerdir" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Ak Parti Türkiye Çaycuma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title