Haberler

Emekliye Zamlı Maaş Bayramda!

Güncelleme:

Yaklaşık 11 milyon emekli ve memurun temmuz zammı belli oldu. Emeklilerin zamlı maaşlarının bayramdan önce yatması bekleniyor.

10.9 milyon kişi ile 132 ülkenin nüfusunu geride bırakan emeklilerin ve memurların temmuzda alacakları zamlar belli oldu. İlk 6 aylık enflasyona göre; hem emeklilerin hem de memurların maaşları bu ay yüzde 4.76 artacak. Ayrıca maaşı bin 100 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ayrıca seyyanen zam da verilecek. Maaşı bin liranın altındaki emeklilere 100 lira seyyanen zam uygulanacak. Aylığı bin lira ve üstünde olan SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de, ücretleri bin 100 liraya tamamlanacak şekilde seyyanen zam yapılacak.

BAYRAMDAN ÖNCE YATMASI GÜNDEMDE

Emeklilerin zamlı maaşlarının bayramdan önce yatırılması gündemde. Bu yıl Ramazan Bayramı 17 Temmuz Cuma gününe denk geldiği için, emeklilerin maaşının erken yatması planlanıyor. Her yıl olduğu gibi vatandaşların bayram öncesinde mağdur olmaması için gereken hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA DA ERKEN YATIRILMIŞTI

Geçtiğimiz yıllarda da bayram öncesinde memur ve emeklilerin maaşları erken yatırılmıştı. Ramazan Bayramı'nın 28-29- 30 Temmuz 2014 tarihine rastlaması nedeniyle bayram sonrasında ödenmesi gereken emekli aylıkları, bayram öncesi ödenmişti. Memur emeklileri maaşlarını her ayın 1 ile 5'i arasında alırken, işçi emeklileri ayın 18 ile 24. günü bankadan çekebiliyor. SSK emeklilerinin büyük çoğunluğunun maaşı sigorta tahsis numaralarının son iki numarasına göre yatırıyor. Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını her ayın 25 ile 28'i arasındaki günlerde çekiyor. Bağ-Kur'lularla son bulan maaş yatırma, ayın geneline yayılıyor. Memurlar ise maaşlarını ayın 15'inde alıyor. Buna göre memurlar ile işçi, Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını bayramdan önce alması gündemde.

HEM ZAM VAR HEM FARK

TÜİK, bu yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyonun yüzde 4.76 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Buna göre; tüm SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin maaşları, bu ay yüzde 4.76 zamlanacak. Memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklilerine ise toplu sözleşme ile yüzde 3 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa fark verilecekti. Enflasyonun yüzde 4.76 çıkması üzerine, bu kişiler fark almaya hak kazandı. Enflasyon farkı yüzde 1.76 oldu. (Kaynak: Takvim)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ramazan Bayramı Bağ Kur Memur Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (132)

aziz:

uc kurus zam. aylardır dırıltı.

22
2
yanıtYanıtla
Ayşe Yaşa:

Ne bitmez müjdeymiş arkadaş aylardır haberi yapılıyor ortada para pul yok. Boşverin ya zaten bunlar hep çerez parası. . .

21
3
yanıtYanıtla
H Batur Mobil-IOS:

Çevremize bakıldığı zaman anlıyor ve teşekkür ediyoruz. Bu artışada şükürler olsun. Bol keseden atmayalım. 13 yıl önce Ağustos Böceği ve karınca misalî gibiydik unutmayalım ve şükredelim

6
17
yanıtYanıtla
kuzeyli:

Emekliler bakıyorımda hepsine yakını akp den şikayet ediyo seçimlerde onmilyon oyu akp ye veriyo akp size ölün yada yokslulluga alışın diyor siz yine akpye oyları veriyosunuz üstelik cıyak cıyak bagırıyonuz siz ne ayaksınız ya.

18
5
yanıtYanıtla
seyyanen:

emekliler siz bunu hak ediyorsunuz allah sizi sürünün diye yaratmış boşuna ağlamayın adam gibi oy kullansaydınız geberin şimdi

22
1
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİSİ:

ŞURA DA Kİ YORUMLARA BAKIYORUM DA ÇOĞU İSYAN DERECESİN DE . İYİ DE PARTİ LİDERİNİN BİRİ MAAŞ LARI 1600 TL YAPACAĞIM HER BAYRAM ÖNCESİ İKİ İRAMİYE DEDİ YAPMAZSAM NAMERDİM DİYE BAS BAS BAĞIRDI , MİLLET GİTDİ YİNE BİLDİĞİNİ YAPDI ÇOĞU GİTDİ İKTDARA OY VERDİ . BEN BU MİLLETİ ANLAMADIM GİTDİ . YANİ ; YENİ GELİN OLAN , GELİN MİSALİ HEM AĞLARIM HEM GİDERİM Mİ ?

18
4
yanıtYanıtla
yok artık:

Allahım adaletin nerde hayatin boyunca çalış aldığına bak sopanı bekliyoruz

17
4
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN:

EMEKLİ YOKSUL, ASGARİ ÜCRETLİ, İŞÇİ DÜŞMANI AKP İKTİDARDA OLDUĞU SÜRECE BU MÜJDELER BİTMEZ. AMA FUKARANIN ELİNE DE BİR ŞEY GEÇMEZ.

17
4
yanıtYanıtla
mert:

Guzel kardesim akp en cok oyu emekli den kaybetmedi yani emeklilerin yarisindan fazlasi yine akp ye oy verdi

yanıt3
yanıt2
VATAN:

KOALİSYON KURULURDA, PARTİLERİN VAADİ OLAN EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİNİ VERMESİNLER DİYE , BAYRAMDAN ÖNCE VERİYORLAR. . .

19
1
yanıtYanıtla
Tüm 132 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title