Haberler

Emekliye Zam İçin Karar Günü, Emekli Zammı Karara Bağlanıyor

Güncelleme:

Emekli maaşlarına zam yapılacak mı ? Emeklilerin gözü kulağı bugün alınacak kararlarda. Aynı statüde emekli olanların maaşları arasındaki farklılıkları giderip 350 liraya kadar artışı gündeme getirecek davalardan birinde bugün karar çıkabilir.

Emeklililerin gözü kulağı intibakta... İntibak uygulanması gerektiği yönünde genel olarak açılmış iki dava söz konusu.

KARAR GÜNÜ

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı yapılması için Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından Ankara İş Mahkemesi'nde açılan intibak davasının son duruşmasında bugün karar çıkması bekleniyor.

DAVA SONUCU MAAŞA ZAM GETİREBİLİR

2000 sonrası emekli olmuş yaklaşık 7,5 milyon kişiyi ilgilendiren intibakla ilgili bir diğer davada da karar duruşması 29 Nisan'da yapılacak. Bu iki dava emekliler lehine sonuçlanırsa hükümetin konuyla ilgili genel bir düzenleme yapması ihtiyacı ortaya çıkacak.
Bu davalar bireysel davalar olmadığı ve genel olarak 2000 sonrası emeklilere yönelik intibak uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiği yönünde olduğu için kararların olumlu olması halinde büyük etki yaratması söz konusu olacaktır.

AZ ALANLARIN MAĞDURİYETİ GİDERİLİYOR

İntibak sayesinde emekli oldukları tarihteki emekli aylığı hesaplama yöntemlerinin farklı olması nedeniyle emeklilere farklı emekli maaşı bağlanmasına son verilmiş oluyor. Yalnızca emekli oldukları tarihteki hesaplamanın farklı olması nedeniyle daha düşük emekli aylığı alan kişilerin mağduriyeti de bu sayede giderilmiş oluyor.

EN AZ 200 TL ARTIŞ GETİREBİLİR

2000 öncesi emekli olmuş kişiler intibak uygulaması sonrasında 200 ila 355 TL arasında değişen oranlarda iyileştirmelerle karşılaşmıştı. Yeni intibak uygulaması sonrası da aynı oranda iyileştirmeler hayata geçebilir. Bu nedenle emeklilerin maaşlarında önemli artışlar söz konusu olabilir. Yaklaşık 7,5 milyon emekli bu konuda hayata geçirilecek yeni düzenlemeyi bekliyor.

Diğer yandan yeni intibak uygulamasının yalnızca işçi emeklilerini değil, Bağ – Kur'luları da kapsaması gerekiyor. İşçi emeklilerinden 2000 öncesi emekli olanlar bir önceki intibaktan yararlanmışlardı. Fakat Bağ-Kur'lular intibaktan hiç yararlanamadılar.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Bağ Kur Türkiye Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title