Haberler

Bakan Emeklilere Müjdeyi Verdi! Promosyonda Tüm Şartlar Kalktı

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "Emeklilere promosyonda tüm şartlar kalktı. Emekliler promosyon aldıkları bankadan 3 yıl ayrılamayacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Müezzinoğlu, "Emeklilere promosyon ödemesi için bankaların otomatik ödeme, kredi kartı ya da kredili mevduat hesabı açtırma şartları kaldırıldı."açıklamasında bulundu.

"KREDİ KARTI VE KREDİLİ MEVDUAT HESABI AÇMA ZORUNLULUĞU YOK"

Bakan Mehmet Müezziinoğlu, emeklilere promosyon ödemelerinin şartlarının bugünden itibaren değiştiğini belirterek, "Artık hangi bankadan emekli maaşlarını almak istiyorlarsa, o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar, 'Ben 3 yıl süresince maaşımı senden çekeceğim.' (Bankalar) Yalnız maaşını o bankadan çekme protokolü evrağı dışında başka hiçbir evrak istemeyecekler. Böyle bir evrak isteyen bankayla da emekli maaşı protokolü yapmasınlar. Bugün biz gerekli talimatı bütün bankalara gönderdik. Emeklilerimizden promosyonla ilgili 'Ben maaşımı 3 yıl süresince bu bankadan çekmek istiyorum' protokolü dışında hiçbir şart sürmeyecekler, dün akşam yaptığımız görüşmelerden sonra. Dolayısıyla bürokrasi yok" ifadelerini kullandı.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin istihdam seferberliği konusunda dün açıklanan rakamları hatırlatarak "Bu rakamların içinde işten çıkarılanlar var mı?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Bu rakamın içinde işten çıkarılmış olanlardan sonra kalanların olduğu rakam. Yani bu 103 bin rakamı işten farz edelim 10 bin kişi çıkarılmış, o 10 bin kişi işten çıkmış olmasaydı 103 bin rakamı, 113 bin olacaktı. Eksileni görmeyen bir rakam değil bu. Eksilenden sonraki artı istihdam. 103 bin rakamını 1-20 Şubat arası rakamı bu. 25 Şubat'ta esas Aralık ayında bizim ne kadar sigortalımız vardı, Ocak ayı sonunda itibariyle ne kadar sigortalı çalışanımız oldu, biz artı istihdama net rakam olarak Ocak ayında ne verdik? Onu inşallah 25'inde söyleyeceğiz. Bu bizim şubat ayı itibariyle yeni yaptığımız iş olarak programdan düşen ve programa giren yeni çalışanlar veya eski çalışıp da işinden ayrılanların net rakamı 13 bin yaklaşık rakam."

STAJ SÜRESİNİN SİGORTALI SAYILMASI

Bakan Müezzinoğlu, meslek lisesi mezunlarının staj sürelerinin sigortalı sayılması yönünde kampanya başlattıklarının sorulması üzerine, şöyle konuştu:

"Kampanya şayet 'Ben erken yaşta emekli olayım' kampanyasıysa yanlış. Biz artık emeklilik yaşını önce 2036'da erkeklerde 60'a, kadınlarda 58'e taşımayı hedefliyoruz ve 2048'lerde de 65'e geçmeyi hedefliyoruz. Bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerine bakıldığında emeklilik yaşı 65'in altında tek bir ülke yok. Halbuki bizde 38'den tutun ağırlıklı ortalama 52. Biz yavaş yavaş bunu 53'e, sonra 54'e, sonra 55'e taşımaya çalışıyoruz. Emeklilikte yaşa takılan kardeşlerimizin büyük çoğunluğu, farz edelim 48 yaşında gününü doldurmuş, 2 sene beklemek durumunda. 2 sene sonra 50 yaşında olacak. 50 yaşını beklemek için de biraz sabırlı olacak ki bizim ortamala hedeflerimiz bozulmasın ve emeklileri emekliliklerinde mağdur etmeyelim. Staj dönemi bir eğitim. Çalışan statüsüne koyduğumuz zaman, o zaman lisedeki öğrencileri de çalışan statüsüne koyalım. Staj çıraklık eğitimin bir parçasıdır. Çıraklığı yapmadığı için, stajı yapmadığı için zaten bugün bizim nitelikli eleman sorunumuz var. Biz onun çıraklığına maddi destek veriyoruz, stajına maddi destek veriyoruz. Ama bir de bunu 'ben çalışıyormuşum gibi emekliliğe de yansısın' diyorsa yine bir çok vicdani görmüyoruz."

"BİZİM İŞVERENİMİZE VERDİĞİMİZ DESTEK ÖZÜ İTİBARİYLE İŞÇİMİZE VERDİĞİMİZ DESTEK"

Bakan Müezzinoğlu, "İşverenlere vergi konusunda verilen destekten herkes memnun, işçi sendikaları da en azından temel ihtiyaçların vergiden düşürülmesini talep ediyor" denilmesi üzerine "Bizim işverenimize verdiğimiz destek özü itibariyle işçimize verdiğimiz destek. Çünkü işveren işçimize o payı aktarıyor. O nedenle bu verdiğimiz destek işverenimizin cebine girmiyor. Bunu sendikalarımızda istedi. Ortak taleptir bu verdiğimiz destek. Bu anlamda çalışanlarımızı destekliyoruz. Diğer taraftan da asgari 1.404 lira. Vergi dilimi yükseldikçe Ekim, Kasım aylarında bu 404'ün altına inmesi gerekir normalde. Ama onunda inmeyeceğinin sözünü verdik" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mehmet Müezzinoğlu Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title