Haberler

Emekliye 335 TL İntibak Zammı Yolda

Güncelleme:

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için önemli dönemece girildi. Açılan davanın nisanda sonlanması bekleniyor. Olumlu karar, milyonlara intibak zammı yolunu açacak.

Milliyet Yazarı Prof. Dr. Cem Kılıç, intabak zammı ve Meclis'te görüşülen torba yasayla ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Şubat ayı çalışma hayatı için çok önemli iki torba yasanın hazırlıkları ile geçti. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile İş Kanunu'nda değişiklikler öngören torba yasa komisyondan geçti. Meclis Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor. Bu torba yasada hem İş Sağlığı ve Güvenliği, hem İş Kanunu'nda çok önemli değişiklikler yer alıyor.

Bunun yanında Başbakan Davutoğlu'nun ailenin ve dinamik nüfus yapısının korunması ile açıkladığı tedbirleri içeren torba yasa da komisyonda görüşülüyor. Dolayısıyla Mart ayında da çalışma hayatı ile ilgili önemli gelişmelerin yaşanabileceğini öngörmek mümkün. Diğer yandan SGK Şubat ayı içerisinde tüp bebek ile ilgili sağlık uygulama tebliğinde önemli değişikliklere imza attı. Bu sayede daha fazla kişi tüp bebek tedavisinden SGK vasıtasıyla yararlanabilir hale geldi.

KRİTİK KARAR NİSANDA

Torba yasaların hazırlıkları dışında çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birisi de 2000 sonrası emeklilere tanınacak intibak hakkı. 2000 öncesi emekliler için intibak geçtiğimiz yıllarda hayata geçmişti. Ancak 2000 sonrası emeklilerin de intibaktan yararlanması gerekiyor. İntibak aslında bütün emeklilerin hakkı. Emekli aylıklarının hesaplanmasındaki yöntem farklılıkları dolayısıyla farklı tarihte emekli olmuş kişilerin emekli aylıklarının da farklı olması durumu söz konusu oluyor. Özellikle 2008 sonrası emekli olacak kişilerin emekli aylıkları önceki dönemlere göre çok daha düşük olacak. Bu nedenle intibak konusunda gerekli adımların atılması gerekiyor. Ancak kalıcı olarak atılacak adımın ise emekli aylıklarının hesaplanması kriterlerini değiştirilmesi ve hem emekli aylıklarının giderek düşmesinin hem de çalıştıkça emekli aylığının azalmasının önüne şeklinde olması gerekiyor.

AYDA 355 TL EK GELİR

2000 sonrası emeklilere intibak konusunda bürokratların çekincesi kamu maliyesine getirilecek yük. Bu yükten endişe eden bürokratlar intibak konusunda adım atılmasının bütçeye hasar vereceğini düşünüyor. Diğer yandan konuyla ilgili açılmış bir dava var. Davanın 29 Nisan'da sonuçlanması bekleniyor. Davanın sonucu olumlu olur ve 2000 sonrası emeklilere de intibak uygulanması gerektiği karara bağlanırsa hükümetin konuyla ilgili düzenleme yapması gerekecek. Böyle bir düzenleme ile emeklilerin aylıklarına göre 50 TL ila 355 TL arasında iyileştirmeler söz konusu olacak.

Davanın sonucu olumsuz olursa konunun Anayasa Mahkemesine taşınması da mümkün. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse Anayasa Mahkemesi'nin kararı beklenecek ve hükümetin konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapması gerektiğine Anayasa Mahkemesi tarafından da karar verilebilecek. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Meclis Genel Kurulu Anayasa Mahkemesi Ahmet Davutoğlu Milliyet Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (165)

BENCE:

Pardon bu hükümet emekliye ne kadar zam reva görmüştü reelde. 24 lira mı. O size yeter. Yanına bir de 335 lira hayali koydummu oylar bizim diye düşünenlere inanmayın. İşçiye emekliye adam gibi zam yapıldı mı 12 senede?Yalan dolan bunlar.

69
3
yanıtYanıtla
ank:

ortada daha mahkeme kararı yok emeklinin ağzına bal çalmaya çalışıyorsunuz mahkeme kararı olmadan zam yolda diye oyalıyorsunuz bu haber seçim yatırımı

47
0
yanıtYanıtla
ÇÖZÜM EMEKLİ VE ÇALIŞAN PARTİSİ:

BEN OLSAM EMEKLİYE ON KURUŞ BİLE VERMEM BENDE EMEKLİ OLDUĞUM HALDE, ADAMLAR 21 TL ZAM YAPIYOR DALGA GEÇER GİBİ HALA BİZİM EMEKLİLİLER BUNLARA OY VERİYOR, YAHU ON MİLYON EMEKLİ VAR, EMEKLİ PARTİSİ KURULSA, ASGARİ ÜÇRETLİLERDE DÜŞÜK ÜÇRETİLERLE AİLELERİ İLE 16-17 MİLYONU BULUR AL SANA İKTİTAR, , O ZAMAN BELİMİZ DÜZELİR, NASILKİ BUNLAR İKİ DAKİKADA EL KALDIRIP MAAŞLARINI 23 MİLYAR YAPIYORSA BİZDE AYNISINI YAPARIZ, EMEKLİ SÜRESİNİDE AYARLARIZ, TÜRKİYEDE GELİR ADALETSİZLİĞİNİDE ORTADAN KALDIRIRIZ. BUNLARA NEDEN GEBEYİZ ANLAMADIM. KİM BUNLAR YAHU, ÜÇ KOYUN TESLİM EDİLMEZ BUNLARA.

33
5
yanıtYanıtla
gaggos:

Ak partiyi beğenmeyen nankör ler bundan önceki hukumetlerde açlıktan oluyorduk daha ne yapsınlar ne istiyorsunuz ak partiyi kotuleyenlere vatan hayininden başka bişey diyemem.

5
31
yanıtYanıtla
balatlı turgay:

durmak yokkkkkkkkkkk yola devam zavalli emekli ( bende emekliyim ) bu koyun sürüsü akıllanmaz gene akp ye oy verir. adama aksaray özel ucaklar özel arabalar hem de 12 silindir nasılsa benzin parası bizden çıkıyor vur emeklinin sırtına nasılsa kaldırır. emekli için bu seçimler son şans uyan eyyyyyyyyy emekli sana verdikleri zamı suratlarına çarp ki anlasınlar yok sa daha çokkkkkkkkkk sürünğrsün. . . . . .

27
9
yanıtYanıtla
YalanmobilWeb@haberler.com:

İnanmiyorum bunlara.Hadi kabul edildi diyelim. Yuzde doksanin alacagis 50-100 arasi.Bugun kabul adilse ile hesaplamalar yillarca surer.

32
1
yanıtYanıtla
zaza-kurd harzo dayimobilWeb@haberler.com:

Bence emekliler makarna ko.mure devam etsinler.yuzde 48 oyun yarisi emekli yarisida koylu yani gundi kardeslerimiz.onlara 24 tl yeter .

23
7
yanıtYanıtla
..:

Seçim yatırımı bunlar 5 sene önceki seçimlerde her emekliye 300 yada 500 tl vereceğiz dediler seçimi kazandılar emekli havasını aldı

27
1
yanıtYanıtla
ass:

Secim yatitirmi aldiklari Tepki ortada emekliler bununhesapini sormalilar uyut yontemi

26
2
yanıtYanıtla
yigitmobilWeb@haberler.com:

Emekli aklini basina al yine oylar AKPye diğerleri gelirse bu maasida göremeyebilirsiniz hatirla bu ülkede yazarkasa firlatiliyordu ekonomi allak bullak oluyordu unutma

8
18
yanıtYanıtla
Tüm 165 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title