Haberler

Emeklilikte Yaşı Doldurtup, Prime Sayısına Takılana 2. Şans Verilecek

Güncelleme:

Emeklilikte yaşı doldurup prim gün sayısına takılanlara ikinci bir şans verilmesi öngörülen fırsatla, eksik prim gün sayıları için borçlanma imkanı gelecek.

Emeklilikte yaşı doldurup prim gün sayısına takılanlara için ikinci bir şans doğdu. Belli bir yaşın üstündekiler için verilmesi öngörülen fırsatla, eksik prim gün sayıları için borçlanma imkanı gelecek. Bu yolla söz konusu kişiler emekli olabilecek. Emekli olma fırsatı için yaş şartının kadınlarda 63 veya 65, erkeklerde 65 olması öngörülüyor. Ancak Maliye’nin gelecek mali yük nedeniyle çekinceleri olduğu ifade ediliyor.

İKİ ALTERNATİF ÜZERİNDE DURULUYOR

Önceki gece geç saatlere kadar süren görüşmelerde, konuyla ilgili bir önerge verilip verilmemesi tartışıldı. İtirazların aşılması halinde verilecek önerge ile yaş şartını doldurmuş ancak prim günü eksik kalanlar için borçlanma imkanı getirilecek. Borçlanmayla eksik günler tamamlandıktan sonra da emekli olma imkanı temin edilecek. 100 binden fazla kişiyi yakından ilgilendiren düzenleme için iki alternatif üzerinde duruluyor. Bunlardan ilkinde kadınlar için yaş sınırının 63 olması öngörülürken, bir diğer önerge çalışmasında ise yaş şartı 65 olarak planlanıyor. Erkeklerde ise 65 yaş şartı alternatifsiz olarak çalışılmış durumda.

YAŞ ŞARTINI YERİNE GETİREMEMİŞ OLANLAR İÇİN DÜZENLEME YAPILMASI TARTIŞILMIŞTI

Daha önce, sosyal güvenlik reformu nedeniyle prim gün sayısını doldurmuş ancak yaş şartını yerine getirememiş olanlar için de bir düzenleme yapılması tartışılmıştı. Ancak 412 bin kişi olduğu belirtilen yaşa takılan emeklilik mağdurları için, şu anda bir yasal değişiklik öngörülmüyor. Bunun nedeni olarak da, gelecek mali yükün sistemi zorlama potansiyeli gösteriliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (12)

ZAMANSIZ GELEN EMEKLİLİĞİN:

15 YAŞIMDAN BERİ SÜREKLİ ÇALIŞIYORUM.ŞU AN 43 YAŞINDAYIM.DEVLET, SEN 60 YAŞINDA EMEKLİ OLACAKSIN DİYOR.ÇALIŞ BABAM ÇALIŞ.SAYIN VEKİLLER, İKİ SENE ,RAHAT KOLTUKLARINDA OTURURKEN ,EMEKLİ OLMA ŞANSINA SAHİPKEN ,BENİM ÖMRÜM ÇALIŞMAKLA GEÇECEK.BU MUHTEREM KADİR GECESİNDE , SAYIN VEKİLLERE VE BAŞBAKANA SESLENİYORUM.SİZDE HİÇ VİCDAN ,HİÇ ALLAH KORKUSU YOK MU ? HAKKIMI SİZ DEĞERLİ BÜYÜKLERİME HELAL ETMİYORUM ! EĞER ÖLMEZDE EMEKLİ OLABİLİRSEM , İLK EMEKLİ MAAŞLARIM LA TUVALET YAPTIRACAĞIM.NEDEN DERSENİZ ,60 YAŞIMDAN SONRA GELEN PARANIN İÇİNE EDEBİLMEK İÇİN.BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ !!!

63
0
yanıtYanıtla
ÖDE ÖDE:

Hem fazla prim öde hem az aylık al bunun neresinde adalet. Eskiden fazla prim ödeyenin aylığı fazla oluyordu

29
0
yanıtYanıtla
alpaslan:

budevirde işcinin kiymeti yok baban zengin olacak birinci sıradan herhangi birpartiden milletvekili cık beşsenede emekli ol nayapacan şatiye şantiye gezipte pirim dolduracan yemiş beş yaşında emekli maşı yemeden öl devlet bunu istiyo

25
0
yanıtYanıtla
Haklı Adam:

Bu kanunu çıkartan kişiye soruyorum... Senin erken emeklilik şansın var ama bu vatandaş 65 yaşını beklicek peki soruyorum 50 yaşından sonra kim iş verir be. Yapacağınız işin....

19
1
yanıtYanıtla
küskün:

yaşa takılanların ahı yanınıza kalırmı sanıyorsunuz hesap günü pek yakındır.

15
1
yanıtYanıtla
ÇOK ESKİ BİR AKP Lİ:

ohhh ne güzel memleket neymiş bir zamanlar 40 yaşında emekli olmuşlar da ssk batmış yanmış yav kardeşim bana ne eski zamanlarda emekli olan adamın kadının cezasını ben neden çekeyim bu mu adalet bu mu kalkınma ben 10 senedir çalışıyorum daha 30 senem var emekli olmam için bunun neresi adalettir birde saçmalığa bakın tasa diyor ki 25 sene çalımış ol 7000 günü tamamla birde 65 yaşını doldur hale bak yahu 25 yaşında işe girsen bir fiil çalışsan 25 yıl 9000 bin gün yapar yaş oldu 50 eeee 15 sene daha var emekli olmak için bu ne olacak çalışma bakanı hesap bilmiyor sanırım duyrulur kendileri 5 yılda emekli oluyor parayı cukka yapıyorlar allah bunları kahretsin

15
0
yanıtYanıtla
H.sezer:

devletimizin durumu düzeldi diyorlar merkez bankasında 100 küsür milyar var diyorlar BORDROLU çalışan bireylerden ay sonu 0 kesinti işsizlik kesintisi vs vs insanların çalışırken içi çıkıyor hala EMEKLİLİK 65 diyorlar askeri ücret 800 tl gelde bu söylenenleri yutttt.çiftçiler buğday 5-6 senedir 75 krş 250 gr ekmek simit 1 lira çiftçi mağdur....gelde iyiye gittiğini anla anlayabiliyorsan arkdş.. da ne diyeyimmmmm

14
0
yanıtYanıtla
BATIK DÜNYA:

Ha Torba ha Zorbazaten ne yapıyorlar ki? Ben söylüyeyim ; Şahsi çıkarlar ADALET, sana bana GAFLET, bilmem anlatabildim mi. Hata nerde dersiniz. Oy vermeyin kardeşim. Oy verirsen , alırlar boyunun ölçüsünü . VERME OY.

8
1
yanıtYanıtla
BAHRİ:

ASGARİ ÜCRETLİ YAŞA TAKILANLARI DÜZELTİN YETER.ONLAR ZOR GEÇİNİYOR.ZATEN DİĞERLERİ EMEKLİ OLMUYOR.ARTIK YETER YA BU MALİYEYE YÜKÜ ASGARİ ÜCETLİ Mİ GETİRİYOR ,GETİRSE NE OLUR ,YAZIK YA!

9
0
yanıtYanıtla
serkan39:

emeklilik kadınlarda 20 yıl çalışma süresi 5000 iş günü.erkeklerde 25 yıl 5000 gün iş günüyken.milletin hakkını çalan SAYGI DEĞER VEKİLLERİMİZ bunu allem etti küllem etti yavaş yavaş 9000 iş günü 65 yaşa kadar çıkardı.şimdi ise çalınan haklarını işçiye azar azar ucundan koklatarak vermeye çalışıyorlar.örneğin bir hırsız senın 50000 liranı çaldı.fakat bunu sana geri vermek istiyor fakat paranın yarısını verıyor ama birde bunu 15 veya 20 yılda ödemek istiyor.devletın de yaptığı aynen buna benziyor.oh ne ala memleket.sonra ben onu yaptım bunu yaptım acaba nsıl yaptın dıye sormak isterım ama kıme sorayım bılemıyorum...!!!

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title