Haberler

'Emeklilerin Yaşam Şartları Sosyal Devlete Uymuyor'

Güncelleme:

Emekli-Sen Urfa Şube Başkanı Mehmet İmre, "Emeklilerin yaşam şartları sosyal devlet ilkesine uymaması sendikamızın öncelikli konusu olacaktır" dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Emekli-Sen Şanlıurfa Şubesi kuruldu. Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısıyla sendikanın faaliyetine başladığını belirten Emekli-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet İmre, öncelikli işlerinin emeklilerin yaşam koşulları için mücadele vermek olduğunu kaydetti. İmre, "Bilindiği üzere sivil toplum kuruluşları, ileri demokrasilerde toplumun öncüleri ve yöneticilerin yol göstericileridir. Ülkemizde de cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar iğne ile kuyu kazma gibi de olsa, sivil toplum kuruluşları bir hayli ivme kazanmıştır. Bu süre içerisinde bazı sendikalar, odalar ve meslek kuruluşları rotadan çıkmış olsalar bile, millet ve memleket sevdalısı sivil toplum kuruluşları ise millet fertlerinin yüreğinde sevgisini artırarak yollarına devam etmektedirler. Bu sivil toplum kuruluşlarından biri de şüphesiz en çok üyeye sahip olan Memur Sen'dir" diye konuştu.

Memur Sen'in kurulduğu günden bu güne, gerek genel merkez gerekse taşra düzeyinde emek verenlere minnet ve şükranlarını sunduğunu dile getiren İmre, sendika üyesi olup da vefat edenlere de Allah'tan rahmet diledi.

SENDİKALAR DEMOKRASİYE KATKI SAĞLAR

"Memur Sen'e bağlı Emekli Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi'ni kurmuş ve faaliyetlere başlamış bulunmaktayız" diyen İmre, sendikaların özelde hak arama tüzelde ise ülkenin kalkınması ve ileri demokrasinin gelişmesine katkı sağlayan sivil toplum kuruluşları olduğunu vurguladı. Sendikaların savundukları şeylerin meşru olması gerektiğine dikkati çeken İmre, sözlerini şöyle tamamladı: "Tüm emeklileri, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ Kur'dan emekli olmuş emeklilerimizi sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz. Üyelikle ilgili herhangi bir ücret kesintisi kesinlikle olmayacaktır. Emekliye reva görülen zamlar her kesin malumudur. Emekliye kaşıkla verilen, kepçeyle geri alınmaktadır. Emekli devlete emeğini peşin vermiştir. Bu anlamda insanca yaşamak emeklinin de hakkıdır. Emeklilerin yaşam şartları sosyal devlet ilkesine uymamaktadır. Bu durum sendikamızın öncelikli konusu olacaktır. Her zaman haklının yanında, haksızlığın karşısında olacağımızın bilinmesini isteriz. Bu duygu ve düşüncelerle sendikamızın ilimize ve emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum"

SENDİKA YÖNETİM KURULU ŞÖYLE OLUŞTU:
1-Mehmet İMRE (Yönetim Kurulu Başkanı) |
2-Mehmet CENGİZ (Şube Sekreteri ve Basın Sözcüsü)
3-Şeyhmüslüm ALTINSOY (Muhasip üye)
4-Abdurrahman ATAŞ (Halkla ilişkiler sekreteri)
5-Mehmet ÇAPAR (Mevzuat Sekreteri)
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Eğitim Bir Sen Memur Sen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title