Haberler

Emeklilere Zam Müjdesi! Tasarı Meclis'ten Geçti

Güncelleme:

SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına 2016 yılı Ocak ayından itibaren ayda 100 TL seyyanen zam yapılmasını da içeren yasa tasarısının iki maddesi Genel Kurul'da kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına 2016 yılı Ocak ayından itibaren ayda 100 TL seyyanen zam yapılmasını da içeren yasa tasarısının iki maddesi kabul edildi.

GELİR VERGİSİ KANUNUYLA İLGİLİ DÜZENLEME

"Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile mevzuatta yer alan ve belirli bir süre uygulanmak üzere yürürlüğe konulan geçici maddelerin bir kısmının ay sonunda dolacak olan uygulanma süreleri uzatılıyor.

Tasarının kabul edilen maddelerine göre, sanayi sicil belgesi olan sanayi işletmeleri, imalat sanayinde kullanılmak üzere aldıkları makine ve teçhizat finansmanı için kullandıkları krediler dolayısıyla lehe alınan paralardaki yüzde 5 banka muameleleri vergisinden istisna tutulacak.

JOKEY YASASI DEVAM EDECEK

Gelir Vergisi Kanunu'nun; menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarıyla mevduat faizleri, repo gelirleri ve katılım bankalarından elde edilen kar paylarının vergilendirilmesini düzenleyen geçici maddesi ile Türkiye Jokey Kulübü'nce organize edilen yarışmalarda görev alan jokeylerle, jokey yamağı ve antrenörlere ücret olarak yapılan ödemeler üzerinden yüzde 20 gelir vergisi kesintisi yapılmasına ilişkin maddenin bu ay sonunda dolacak uygulama süresi 31 Aralık 2020'ye kadar devam edecek.

İki maddesi kabul edilen tasarının 3. maddesi üzerinde görüşmeler tamamlandı.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, verilen aranın ardından Komisyon'un yerine oturmaması üzerine birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

Reis:

Emekliler şükredin sizin durumunuz iyi.

10
12
yanıtYanıtla
ÇİFTE STANDART:

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNE VERİLİYOR DA NEDEN MEMUR EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLERİNE VERİLMİYOR ? ONLAR EMEKLİ DEĞİL Mİ ?

10
9
yanıtYanıtla
SAHTE DOST DÜŞMANDAN BETERDİR:

MEMUR EMEKLİLERİ KAÇINCI SINIF VATANDAŞ

10
7
yanıtYanıtla
Reis:

Emekli maaşları çok iyi. O zam asgari ücretle çalışana verilmeli.

11
6
yanıtYanıtla
EMEKLİ.:

HERKES KENDİNE YONTUYOR. . . BEN DE BİR EMEKLİ OLARAK ''''ASGARİ ÜCRET ÇOK İYİ, ZAMMA GEREK YOK'''' MU DİYEYİM? AMA BEN SENİN GİBİ KENDİMİ DÜŞÜNMEM. . . ASGARİ ÜCRETE DE ZAM YAPILMALI, EMEKLİYE DE. . . .

yanıt16
yanıt4
Tc:

Emeklilere.verilen.bu.zam.zam.degil.sadakadır.emekli.maaşları.en.az2000.2500.olmalıdır.

12
3
yanıtYanıtla
Metin erMobil-IOS:

Bağkur çalışan primini 440 TL den 567 TL ye yükseltip , bir yerden alıp bir yere veriyorsunuz , bi tarafı mağdur ettikten sonra ne önemi var bunun !!!

11
3
yanıtYanıtla
Anlayana:

Secim öncesi bilboardlar da emekli memurlara 1200 TL verilecek deniyordu keşke fotoğraf ini çekip yalanlar ini ispatlasaydim

6
8
yanıtYanıtla
Reis:

HAYDAR şükret. Onu alamayanlarda var.

7
7
yanıtYanıtla
IZMIR 35:

100 100= 200 =. Yılda 1300. TL Eder. ALLAH Devlete Millete. Zeval. Vermesin Çok Bereket Versin 14. Yıldır. AKPARTİ HÜKÜMETİ Vatandaşına. Maddi Sıkıntı Yaratacak Yiyecek İçecek Giyecek Yakacak ve ya. Vergi Anlamında ZAM YAPMADI Burada. Hiç Kimse Çamur Atmasın AKPARTİ Yokken 24 Saatte Günde 10 Defa Zam oluyordu Nankör Olmayalım ALLAH AKPARTİYİ Başımızdan Eksik Etmesin ALLAH RAZI Olsun SAYGI Değer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞANDAN

4
9
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title