Haberler

Emekliler 30 Haziran'daki 'İntibak Davasını' Bekliyor

Güncelleme:

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların intibak umudu arttı. Emekliler, 30 Haziran'da sonuçlanacak davaya kilitlendi.

2000 yılından önce emekli olan 1.9 milyon kişiye yapılan intibak zammı, diğerlerine de umut oldu. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak zammı bekleyişine girdi.

BÜYÜK GÜN 30 HAZİRAN

Bu konuda düzenleme beklentisi sürerken, bir emekli derneğince açılan dava umutları daha da artırdı. İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) tarafından açılan davanın sonucu, Emekliler Günü olan 30 Haziran'da açıklanacak. Davaya bakan Ankara 8'inci İş Mahkemesi, olumlu karar verirse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan milyonlarca emekliye zam kapısı açılacak. Emekliler de çifte kutlama yapacak.

355 LİRAYA VARAN ARTIŞ

2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 1.9 milyon kişi, Ocak 2013'te 20 ila 355 lira arasında değişen intibak zammı almıştı. Yeni intibak hayata geçerse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların da zam oranının bu aralıkta olması bekleniyor. İMBED Başkanı Hamdi Öz, davanın olumlu sonuçlanacağından ümitli. Öz, bu konuda, "Karar emsal teşkil edecek, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyecek" dedi.

EMEKLİLER HEYECANLI

Konuyla ilgili açıklama yapan bir emekli "2000 yılında emekli oldum. Az farkla intibak zammını kaçırdım. 1999'da emekli olanlar maaşta beni geçti. Yeni bir intibak yapılacağını düşünüyorum. SSK emeklisiyim. 2002'de emekli oldum. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da intibak zammı yapılmalı. Aynı şartlarda emekli olanların maaşı eşitlenmeli. İntibak zammı istiyoruz. Yapılacak intibak Bağ-Kur emeklilerini de kapsamalı. Bağ-Kur emeklilerinin maaşı diğerlerinden düşük kaldı." şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Bağ Kur Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (14)

ADANALIhi.do.001@hotmail.com:

2004 DE EMEKLİ OLDUM HALA 860 ALIYORM 25 SENE PRİM ÖDEDİM BUMU HAKKIM

22
2
yanıtYanıtla
yiyen yiyenefikret_601121@hotmail.com:

bizim paralarla ayakkabı kutularını doldurdular..bizde hala kek gibi oy veriyoruz..senin hakkın 1500 lira

yanıt0
yanıt0
mustafa saglamekinoksbird@yahoo.com:

dunyada demokrasıyle yonetılen gelısmıs baska ulkeyokturkı (OYLE SANIYORUM)VEKIL EMEKLISI 6000 TL ALSIN MEMUR EMEKLISI 1000 TL.YAZIK GERCEKTEN ACINACAK GULUNECEK HALIMIZE YAZIK

22
0
yanıtYanıtla
bartınlıfaruk_ilic@hotmail.com:

ne olcak her başa gelen aynı şeyi yapıyor. meclis açıldığında Atatürk'e sorarlar biz bu vekillere ne kadar ücret verelim: bir öğretmenin maaşından fazla olmasın. adamlar içeriye geçinemiyoruz diye kanun tasarısı veriyor ne olcak biz bu ücretlerle geçinemiyoruz diye. ondan sonra polatın dediği gibi asgari ücret iyi para. 860 tl iyi para diyorlar. madem bu kadar iyide bu para. siz nasıl aldığınız ücretlerle geçinemiyorsunuz. başa gelen çekilir

yanıt0
yanıt0
ssscccbbbmustafayilmaz@gmail.com:

Ya bu vatandaşa umut verip boynu bükük bırakmaktan başka ne yaptı bu devlet yeter artık 25 yıl prim ödeyip bir dönem vekillik yapan adam eşitmi asıl o vekile 860 lira vereceksin yazık valla yazık

18
2
yanıtYanıtla
ş.cananizmirli1700@hotmail.com:

Sevgili emekli kardeşlerim, başbakanın emriyle vekil maaşları dolara endekslendi. ssk, bağkur emekli maaşları ise enflasyona göre belirleniyor.. Peki gerçek enflasyona göre mi, HAYIR.. Enflasyon çarşıda pazarda, yüzde yüzün çok üzerinde.. Fasulye 10 lira, nohut 5 lira, pirinç 5 lira, patates 3 lira oldu. Etin kilosu 30, peynir 25 lira oldu.. Ama kağıt üzerinde yüzde 6, yüzde 7 gösteriyorlar.. Her şey de olduğu gibi buda yalan.. Amaçlarından birisi, emekliye, memura, işçiye az zam yapmak.. NEDEN VEKİL MAAŞLARI CUMHURBAŞKANLIĞI MAAŞINA ENDEKSLENDİ..? Neden kendi maaşlarını dolara endekslediler.. ? Neden dünyanın en pahalı vekilini biz besliyoruz. Neden dünyanın en düşük emekli maaşını biz alıyoruz..

17
1
yanıtYanıtla
ş.cananizmirli1700@hotmail.com:

Devlet hazinesi, başbakanın emriyle, yandaş müteahhitlerin dünya bankalarından aldığı ve alacağı tüm borçlarına, koşulsuz, sınırsız kefil edildi.. Dünyada bir benzeri yok. Dünyada bunu kabul edecek, hesap sormayacak bir millette yok..

10
1
yanıtYanıtla
hüseyin2h-5851@hotmail.com:

ben 2001 yılında emekli oldum şu an 56 yaşındayım benim babam şu an 87 yaşında ne zaman emekli oldu hatırlamıyorum benimle aynı maaşı alıyor adalet bunun neresinde o iki kişiye bakıyor ben 6 kişiye bakıyorum buyrun efendim

10
0
yanıtYanıtla
Mevlüt Özdemirmevlutozdemir64@hotmail.com:

Devlet haksızlık ve ayrım yapmaz 2000 yılından önce emekli olanlara verdi şimdi diğerlerine verecektir.

2
6
yanıtYanıtla
gestapounalfilibe@hotmail.com:

anlat anlat heyecanlı oluyor

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title