Haberler

Emekliden Promosyon Eylemi

Balıkesir'de DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyesi emekliler Yeşilli Meydanı'nda düzenledikleri eylemle hükümeti ve bankaları protesto edip, maaş promosyonlarını istedi.

Balıkesir'de DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyesi emekliler Yeşilli Meydanı'nda düzenledikleri eylemle hükümeti ve bankaları protesto edip, maaş promosyonlarını istedi. Eylemde konuşan DİSK Emekli-Sen Balıkesir Şube Başkanı Dr. Bekir Ceylan, 2007'de kamu çalışanlarına promosyon verilmesi için çıkarılan başbakanlık genelgesini anımsatırken, emeklinin promosyon sorununun hala çözülmediğini söyledi. Hükümete seslenen Ceylan, 'Milyonlarca emeklinin maaşını ödeyerek muazzam gelir elde ederken, ancak yılda bir maaş yerine sadece 70 lira promosyon vermeyi uygun bulan bankaların emeklilerle alay etmesine daha fazla seyirci kalmamalısınız. Yapacağınız tek şey genelgenizi uygulatmakö dedi.

Eyleme katılan yaklaşık 50 emekli, 'Promosyon hakkımız, söke söke alırız', 'AK Parti şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Gemileri yaktık, geri dönüş yok' diye slogan attı. Gezi olaylarına da göndermede bulunan emekliler 'Her yer Taksim, her yer direniş' diye bağırdı.

Daha sonra bankaların emeklilere maaş promosyonu ödemesi için imza kampanyası başlatıldı. Bir hafta sürecek kampanya sonrası toplanan imzaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na iletileceği açıklanırken emekliler olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Yeşilli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title