Haberler

Emekliden Kesilen Yüzde 15 SGK Payı Kalkıyor

Güncelleme:

İş yeri açıp da en az 2 sigortalısı olanların emekli aylıklarında yapılan yüzde 15'lik kesinti kalkacak.

Birçok mağdur Torba Yasa için gün sayıyor. Her gün yeni bir iddia ve açıklamayla umutların bağlandığı yasa ile ilgili son açıklama Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. 

Habertürk yazarı Ali Tezel'in köşesine taşıdığı açıklama şöyle;

13.08.2013 günü demiştik ki: "Emekli olduktan sonra isterseniz birikimleriniz de varsa yan gelip yatabilirsiniz, bu durumda devlet (SGK) size karışmaz her ay emekli aylığınızı bankaya gönderir. Ancak, ben bu yaşa kadar epey tecrübe sahibi oldum, bu tecrübemle işyeri açıp vergi mükellefi olayım, vergi ödeyeyim, işçi çalıştırayım, şirket kurayım veya bir şirkete ortak olayım derseniz yandınız. O zaman SGK size verdiği emekli aylığını yüzde 15 eksik öder."

SGDP NEDİR?

Nereden emekli olursa olsun, birisi işyeri açar, gelir vergisi vergi kaydı olur veya limited şirket ortağı veyahutta AŞ'de hem ortak hem de yönetim kurulu üyesi olursa, aldığı emekli aylığı yüzde 15 eksik ödenir. Yine nereden emekli olursa olsun özel sektörde işçi olarak işe girerse emekli aylığından kesinti olmaz ama işyerinden aldığı ücretten yüzde 32 SGDP primi ödenir.

TORBAYA GİRİYOR

Bakan Çelik, "2 kişi istihdam eden emekliden destek primi almayalım diyoruz. Böylece yüzde 15 destek primi vermeyecek. Bu kapsamda olan 160 bine yakın kişi var. Konuyu Başbakan'la da görüşeceğiz. İstihdamı da teşvik etmiş olacağız. Düşünün sadece bir kişi çalıştırsa 4-5 kişilik ailenin geçindirilmesi anlamına geliyor. Genç emeklilik 15-20 yıl sonra tarihe karışacak" dedi. 

Yani, işyeri açıp da işyerinde en az 2 sigortalısı olanların emekli aylıklarında yapılan yüzde 15'lik kesinti Torba Yasa'dan sonra kalkacak.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Faruk Çelik Ali Tezel Habertürk Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (12)

Ali Adnan ERGÜNadnanergun33@hotmail.com:

İki işçi istihdam edemeyecek durumda olanlar ne olacak? Kılıcınızın adaleti bu mu?

22
0
yanıtYanıtla
ş.cananizmirli1700@hotmail.com:

3 kuruş emekli parasıyla geçinemediği için, çalışmak zorunda kalan emeklinin maaşından 1 kuruş bile kesinti yapılması utanç verici bir aç gözlülüktür.. Üstelikte, SGK kesintisi yapıp, sigortasına, sağlık hizmetine, emekli maaşına hiç yansımaması sömürüden başka bir şey değildir.. Yazıklar olsun, emeklinin rızkına el uzatan aç gözlülere..

12
0
yanıtYanıtla
ş.cananizmirli1700@hotmail.com:

Yandaş iş adamlarının milyonlarca, milyarlarca liralık vergisini bir kalemde silen, oğlunun, damadının yaptığı işi vergiden muaf tutan adam, açlık sınırının altında yaşayan vatandaşın rızkına göz dikiyor, el uzatıyor, almamayı şarta bağlıyor, lütfediyor.. Allah'tan korkun.. Doymayan nefisten, merhametsiz gönülden, korkmayan kalpten sana sığınırız Rabbim..

7
1
yanıtYanıtla
ş.cananizmirli1700@hotmail.com:

2 yılda kıyak emekli edilen, 7.5oo lira emekli maaşı ödenerek, vekillik maaşıyla beraber, 22.500 lira çift maaş verilen vekillerden, emekli maaşı alarak çalıştıkları için, neden emekli maaşların dan SGK kesintisi yapılmıyor.. Benzini, yol masrafı, sekreteri, telefonu, kirası, osu, busu halkın cebinden ödenen vekiller geçinemiyoruz diye ağlıyorken. Milletin yüzde 50 si, açlık sınırının altında yaşıyor, ve siz hiç utanmadan bu insanların rızkına el uzatıyorsunuz öyle mi.. Müslüman olan Allah'tan korkar.. İnsan olan utanır..

5
1
yanıtYanıtla
HasanD inçkurucaylihasandinc@hotmail.com:

İş potansiyeli olupta iki kişi çalıştıran esnaf arkadaşa helal olsun.Ama benim işim çok durgun,hal böyleyken maaşımdan kesinti yapılmasını anlamıyorum.Zaten 950.00.tl. alıyorum,vergimide veriyorum.İnsaaaffff.....!

6
0
yanıtYanıtla
ş.cananizmirli1700@hotmail.com:

Bu kadar aç gözlüsünüz.. Bu kadar vicdansız, merhametsiz, empatiden yoksun, insanlıktan mahrumsunuz.. Açlık sınırının altında yaşayan insanın rızkına göz dikecek, el uzatacak kadar zavallısınız..

5
1
yanıtYanıtla
ali aydınaliaydin1953@hotmail.com:

ben bır emeklıyım sekizsene evde yattım curudum olmadı yapabilecegim ufak bır kırtasiye actım maasımdan kesınti oluyor sanki cok paramı kazanıyoruz herkösede buyuk marketler kanımızı emiyor ne kazanıyoruz insanlar neden emekli olur rahhat etmek icin 0insallah dogru olurda bu yasa cıkar sayın buyukleimiz yapacağınız yasaları bizler dudugumuzda inanınızki seviniyoruz bizleri sevindirinki mevla da sizi sevindirsin

5
0
yanıtYanıtla
DOĞRUCUzakkum@hotmail.com:

EMEKLİ NASIL İKİ SİGORTALI ÇALIŞTIRACAKMIŞ ??? SİZ MİLLLETTLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ ???ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN !!!

3
1
yanıtYanıtla
saniye karakoçsaniye.pekmezci@hotmail.com:

emekli parası yetmediği için 2. bir iş yapıyor.işci çalıştırmasada yüzde 15 kesintinin kaldırılması gerekir.

4
0
yanıtYanıtla
cihat dengesdenge@sgk.gov.tr:

torba yasası yılan hikayesine döndü...ne zaman çıkacağını bilsek de planlarımızı buna göre yapsak...tarih ,zaman, belli mi acaba.....

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title