Haberler

Emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun Tahliye Edildi

Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz davası ile ilgili kararının ardından Çanakkale Cezaevi’nde tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun tahliye edildi.

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davası ile ilgili kararının ardından Çanakkale Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun tahliye edildi. Tutkun'u cezaevi çıkışında yakınları karşıladı.

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından tahliye ve yeniden yargılama taleplerini değerlendirmek üzere toplanan İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 230 sanığın tahliyesine karar verdi. Çanakkale Kapalı Cezaevi'nde bulunan Balyoz davası sanıklarından emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun da tahliye edildi. Tutkun'u cezaevi önünde yakınları ve emekli askerler, ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı. Cezaevi çıkışında bir açıklama yapan Tutkun, "40 aylık süre içerisinde benden ziyade ailem ve sevenlerim sıkıntı çekti. Zaten bizim için, bu vatan için sıkıntı çekmek hiç önemli değil. Yeter ki bunun sonucunda iyi şeyler olsun. Türk adaletine her hal ve şartta güvenmekten başka çaremiz yok. Başka adalet yok. Bizi Amerika'dan gelip yargılamayacaklar. Her kurumda olduğu gibi bu kurumun içinde de bulunmaması gereken kişiler var. En sonunda adalet yerini buldu. İnşallah bu maçın ikinci devresi de bu şekilde kamuoyunun karşısında olur. Umarım roller değişecek, o zaman roller değişecek. Biz bir yerlere varmak istiyorsak, bir şeyler yapmak istiyorsak, birilerinin sıkıntı çekmesi gerekiyorsa, o birileri de Mustafa Kemal Tutkun'sa her hal ve şartta bu sıkıntıyı bugün de, yarın da çekmeye razıyım. Tekrar geri dönmeye razıyım" dedi.

Mustafa Kemal Tutkun'un avukatı Mehmet Altın ise, "Biz hukukçu olarak bir gün adaletin yerini bulacağına inandık. Bugün çok güzel bir gün yaşıyoruz. Hukuk yanlışını düzeltti bugün. Bu karar artık yok. Ne var? Yeniden yargılama var, yeniden tüm sanıkların savunmalarının dinleneceği, delillerin toplanacağı bir yargılama başlayacak. Biz inanıyoruz ki bu deliller toplandığı zaman Türkiye görecek ki ortada suç yok, ortada düzmece deliller, sahte CD'ler var. Hiçbir sanığın imzasının olmadığı, içerisi yanlışlıklarla dolu bir sürü CD'ler var. ve maalesef tüm Türkiye bunu 3,5 yıldır tartışıyor zaten, gerçekten oynanan bir oyun var" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Tutkun Anayasa Mahkemesi Çanakkale İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title