Haberler

Emekli-Sen Üyesi Bir Grup, Sağlıkta Alınan Ek Ücreti Protesto Etti

Antalya'da Emekli Sen üyesi bir grup, sağlıkta uygulanan ek ücretin kaldırılması için eylem yaptı.

Antalya'da Emekli-Sen üyesi bir grup, sağlıkta uygulanan ek ücretin kaldırılması için eylem yaptı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan ve ellerinde "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz", "Sağlıkta katkı payına hayır", "Bir gün sen de emekli olacaksın" yazılı dövizler taşıyan Emekli-Sen üyesi 15 kişi, sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Emekli-Sen Antalya Şubesi Başkanı Belkıs Özgen, hükümetin 2002 yılından bu yana sağlık alanında birçok değişiklik yaptığını, bu değişikliklerin özellikle emekli maaşı ile geçinen vatandaşları zor durumda bıraktığını savundu.

Emekli vatandaşların tedavi masraflarına fazla para harcadığını ifade eden Özgen, "Vatandaşın cebinden randevu alırken para çıkıyor. Hastane kapısından içeri girdikten sonra ilaç, katılım payı, muayene ücreti, reçete ücreti, tahlil ve tetkik diye para alınmaya devam ediliyor. Özel hastane ve üniversitelerde yapılan tedavinin parası eczanelerde tahsil ediliyor" dedi.

Özgen, yapılan uygulamaların yeniden gözden geçirilmesini ve sağlık alanında ek ücret alınmaması için yeni bir düzenleme yapılmasını istediklerini belirtti.

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title