Haberler

Emekli Orgeneral Saygun'dan Şehit Yakınları ve Gazilere Yemek

Kurban Bayramını geçirmek için geldiği Mersin’in Bozyazı ilçesinde şehit yakınları, gaziler, aileleri ve askerlerle bir araya gelen eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun, son 2,5 ayda 129 şehit verildiğini, bunun acısı içerisinde yaşadıklarını belirterek, “Allah herkese akıl fikir versin, memleketimize iyi günler göstersin” dedi.

Kurban Bayramını geçirmek için geldiği Mersin'in Bozyazı ilçesinde şehit yakınları, gaziler, aileleri ve askerlerle bir araya gelen eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun, son 2,5 ayda 129 şehit verildiğini, bunun acısı içerisinde yaşadıklarını belirterek, "Allah herkese akıl fikir versin, memleketimize iyi günler göstersin" dedi.

Kurban Bayramı'nı Bozyazı'da geçiren Emekli Orgeneral Ergin Saygun, eşi Nermin Saygun ile birlikte ilçeye bağlı Tekeli Jandarma Karakolu bahçesinde şehit yakınları, gaziler, aileleri ve askerlere bayram dolayısıyla yemek verdi. Yemeğe, Bozyazı İlçe Jandarma Komutanı Savaş Cingöz, eşi Fatma Cingöz, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Bozyazı Sahil Güvenlik Komutanı Erhan Çevik, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Hakan Acı, şehit yakınları, gaziler, eşleri ve çocukları ile askerler katıldı. Saygun çifti yemekte şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.

Saygun, yemek sonrası yaptığı konuşmada, "Daha nice bayramlara hep beraber sağ salim ulaşır, kutlarız. Sizleri de sağlıklı, neşeli bir arada görmekten de tekrar büyük mutluluklar duyarız. Son 2,5 ayda 129 şehit verdik. Bunun acısı ile yaşıyoruz. Burada bulunan şehit yakınları ve gazilerin bunu hissetmemesi mümkün değil. İnşallah bu son olur, başka olmaz. Allah herkese akıl fikir versin, memleketimize iyi günler göstersin, devletimize zeval vermesin demekten başka bir şey yok. Hepinizin bayramını tekrar kutluyorum. Canı gönülden kucaklıyorum" diye konuştu.

Yemeğe katılan şehit yakınları ve gaziler de Saygun Paşa ile bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade ettiler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ergin Saygun Bozyazı Mersin Ordu Yerel Haberler

title