Haberler

Emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın Oğlu: İnsani Duygularla Kayıt İşlemini Gerçekleştirdim

- ERGENEKON Davası'na bakan İstanbul 13.Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi.

- ERGENEKON Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin suç duyurusu üzerine Hüseyin Hakan Iğsız avukatı Ece Unutmaz ile

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi. Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Hüseyin Hakan Iğsız'ın savcılıkta "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan davada babam ağırlaştırılmış müebbetle yargılanmaktadır. Babamın son savunması benim için kişisel bir önem taşımaktadır. Bu nedenle insani duygularla kayıt işlemini gerçekleştirdim. Bunu dışarı sızdırmak gibi bir kastım yoktu. Suç olduğunu da bilmiyordum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dediği öğrenildi. Bugün görülen duruşmada, tutuklu sanık emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın oğlu Hüseyin Hakan Iğsız'ın anahtarlık şeklindeki kamerayla salonda görüntü kaydettiğini belirleyen Mahkeme Heyeti Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

HASAN IĞSIZ SAVUNMASINI TAMAMLADI

Öte yandan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık emekli Orgeneral Hasan Iğsız savunmasını tamamladı. Savcıların dosyadaki 120 milyon belgeyi incelemediklerini savunan Iğsız "Sanık lehine olan hususların yok sayılmasıyla hazırlanan bir mütalaa ile duruşma safhası hiç yaşanmamış gibi oldu" dedi. Iğsız, mütalaa da suçlamaların "Genelkurmay internet siteleri içeğinin üst düzey bilgi ve onay işlemi sonucunda belirlendiği" iddiası üzerinde kurulu olduğunu söyledi. Suçlamanın yapıldığı dönemde yeni bir site açılmadığını ifade eden Iğsız, hem suçlamanın yöneltildiği dönemde, hem de öncesinde, sitelere siyasi içerikli yazıların konmamasıyla ilgili kesin bir talimat bulunduğunu söyledi.

"MAHKEMENİZDE ADİL OLARAK YARGILANDIĞIMA İNANMIYORUM"

Iğsız şöyle devam etti: "Bütün ifadeler ortaya koymuştur ki, görev dönemimde siteye haber koymak için bir bilgilendirme/onay işlemi olmamıştır. Eski yıllardaki uygulamalardan farklı olarak suçlamanın yöneltildiği dönemde, internet sitelerine haber koymak için onay almak işlemi ve bilgilendirme yapılmamıştır. Andıç, yasal, resmi, kurumsal bir belge olup suç unsuru içermemektedir." Iğsız, "Mahkemenizde adil olarak yargılandığıma inanmıyorum ve hakkımdaki suçlamaları reddediyorum. Son olarak şunu söyleyeceğim. Toplum vicdanı, bizi olduğu gibi sizi de yargılayacaktır. Eğer hatalı bulunursanız, Başbakan'ın dediği gibi tarih sizi affetmeyecektir" diyerek savunmasını tamamladı.

ALAETTİN SEVİM DE SAVUNMASINI YAPTI

Iğsız'ın ardından tutuklu sanık emekli Tuğamiral Alaettin Sevim de son savunmasını yaptı. Sevim, dava konusu "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın taslağı mahiyetindeki dosyada bulunan "Proje" isimli belgeyi hazırladığı iddiasını reddetti. ABD Columbia Üniversitesi'nde 2007 ve 2009 tarihlerinde hazırlanan iki raporun, bu davada askerlerin yargılanmasının nedenini açıkladığını anlatan Sevim, PKK'ya af programı çıkarılabileceği, üst düzey PKK'lıların diğer ülkelere sığınabileceğinden söz edildiğini ifade etti. Sevim, raporlarda yer alan konuların Genelkurmay Başkanlığı'nın bilgisine sunulduğunu belirteren Sevim, demokratikleşme etiketi altında TSK'nın karalama ve itibarsızlaştırma politikalarının uygulanacağının önceden bilindiğini savundu.

"KASAPTAKİ ETE SOĞAN DOĞRAMAYAN, ANCAK MAÇLARDA GÖZYAŞI DÖKEN BU KİŞİLERE KIRGINIM"

Sevim, " Ancak Genelkurmay Başkanlığı bu kampanyayı etkisiz kılmak için herhangi bir tedbir alınmadı. Kasaptaki ete soğan doğramayan, arkadaşları için tepkisiz kalan ancak maçlarda gözyaşı döken bu kişilere kırgınım. Onlara komutanım bile diyemiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Bize destek vermedikleri, suskun kaldıkları için kırgın değil kırgınlığım. Bir silahlı kuvvetlerin temel dayanağı silah arkadaşlığıdır. Silah arkadaşlığı ise hiçbir zaman yalnız olmağını bilmektir. TSK'da şehit arkadaşının cenazesini düşmana bırakmamak için şehit veren, birkaç saat sonra öleceğini bile bile son nefesinde 'vatan sağolsun' diyen Dumlupınar personelinden gelen bir geleneğine sahiptir. Onlara kırgınım. Çünkü bu geleneğe ihanet ettiler. Bu yüzden bir zamanlar bu kişilere verdiğim selamları ve duyduğum saygıyı helal etmiyorum" ifadelerini kullandı. Savunmaların alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarın saat 09.00'a erteledi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Genelkurmay Başkanlığı İstanbul Politika Güncel Haberler

title