Haberler

Emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın Kızı da 'Barış Bildirisine' İmza Atmış

Güncelleme:

Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, 'barış bildirisi'ne imza atan kızıyla ilgili gelen tepkilere cevap verdi. Iğsız, gösterilen tepkilerin demokrasi anlayışında yara açtığını belirtti.

Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, tartışma yaratan "barış bildirisi"ne imza atan akademisyen kızı Aslı Iğsız'la ilgili olarak avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Iğsız'ın avukatı "Müvekkilim adı geçen bildiriye katılmadığını ve yapılan eleştirilerin önemli bir bölümünü de paylaştığını belirtmekle birlikte, gösterilen tepkilerin üslup ve boyutunun, farklı düşüncelere tahammülsüzlüğün geldiği boyut itibarıyla ülkemizdeki demokrasi anlayışına yeni bir yara eklediğini düşünmektedir" dedi.

AVUKATI ARACILIĞIYLA AÇIKLAMA YAPTI

Iğsız, avukatı Murat Ergün aracılığıyla yaptığı açıklamada Star'da "PKK sevici Paşa kızı" başlığıyla yer alan habere dair" müvekkilim Emekli Orgeneral Sn. Hasan Iğsız adı geçen bildiriye katılmadığını ve yapılan eleştirilerin önemli bir bölümünü de paylaştığını belirtmekle birlikte, gösterilen tepkilerin üslup ve boyutunun, farklı düşüncelere tahammülsüzlüğün geldiği boyut itibarıyla ülkemizdeki demokrasi anlayışına yeni bir yara eklediğini düşünmektedir" dedi.

Oda TV'deki habere göre, Avukat Murat Ergün aracılığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Müvekkilim Emekli Orgeneral Sn. Hasan Iğsız'ın kızının gündemde sıkça yer alan bir bildiriye imza atması ile bağlantılı olarak, bir gazetede, 16 Ocak 2016 günü "PKK sevici Paşa kızı" şeklindeki aşağılayıcı başlıkla verilen ve daha sonra başkaca bir kısım yayın organınca tekrarlanan habere ilişkin olarak, aşağıda yer alan açıklamayı kamuoyu ile paylaşma zorunluluğumuz doğmuştur.

FARKLI DÜŞÜNCELERE TAHAMMÜLSÜZLÜK

Müvekkilimin kızı, haberi yapan gazete tarafından hedef gösterir tarzda adres ve fotoğrafı da verdiği üzere, yurtdışında bir üniversitede görevli, düşüncelerinde özgür, ailesinin kendisiyle gurur duyduğu başarılı bir akademisyendir. Bazı konularda müvekkilimden farklı düşünmesi, onun düşüncelerine saygı duyulması gerektiği gerçeğini ortadan kaldırmaz.

Müvekkilim, çocuklarından, kendisinin doğrularına itaat etmelerini değil inceleyerek, sorgulayarak kendi doğrularını bulmalarını beklemiş, gelişim ve eğitimlerini bu şekilde almalarını sağlamıştır ve bundan da hiçbir pişmanlık duymamaktadır. Biliyoruz ki, ülkemizde 'demokrasi', 'insan hakları', 'düşünce ve ifade özgürlüğü' gibi kavramlar, siyaset yelpazesinin her kesimi tarafından sıkça kullanılmaktadır.

"ELEŞTİRİ BOYUTUNU AŞIP LİNÇ KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

Söz konusu bildiriye imza atanlara yönelik tepkilerin, bir eleştiri boyutunu aşıp linç kampanyasına dönüştürülmesi ile bu kavramların ne kadar aşındığı, içeriklerinin nasıl boşaltıldığı üzüntüyle izlenmektedir. Bu bağlamda, müvekkilim Emekli Orgeneral Sn. Hasan IĞSIZ adı geçen bildiriye katılmadığını ve yapılan eleştirilerin önemli bir bölümünü de paylaştığını belirtmekle birlikte, gösterilen tepkilerin üslup ve boyutunun, farklı düşüncelere tahammülsüzlüğün geldiği boyut itibarıyla ülkemizdeki demokrasi anlayışına yeni bir yara eklediğini düşünmektedir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Star Ordu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (186)

zaza:

Bütün türkiye akp nin masasi.olmak zorunda deyil pasam sana katiliyorum.

71
51
yanıtYanıtla
AK GENC:

MASONİK PASALAR

65
19
yanıtYanıtla
cesur yureMobil-ANDROID:

arkdaşlar herkes fikrinin özgürce Konuşmak lazm bu türü şeylerden korkmamak lazlm

17
34
yanıtYanıtla
der:

yaşasın barış, , yasasın akademisyenlerimiz

18
28
yanıtYanıtla
Ccc:

Akp 40 yasına kadar becerip evlenememiş Beyazı dahi Vatan haini ilan edecek neredeyse :))) Akp kendi yaptıgı hainlikleri baskalarına saldırip ört pas etmeye çalısıyor.

36
7
yanıtYanıtla
YAZIK:

Kahve köşelerinden sabahtan akşama kadar okey oynayan muhtarlar okumayı yazmayı doğru dürüst bilmeyen muhtarlar ne zamandan beri akademisyenlere hesap sorar oldu

30
4
yanıtYanıtla
devletimi seviyorum:

lan muhtarlar ulkesını mı satıyor. . ama senın akademısyen dedıgın zevatlar ulkesını satıyorrr. . hem varya okumakla adam olunmazz sn muhtarları aciz mı goruyon yazıklar olsun ve lanet olsun o bıldırıye ımza atan vatan hainlerinee.

yanıt1
yanıt2
ktmk:

yaa 90lı yıllarda askerliğini operasyon bölgelerinde yapanların anlattıkları hep doğruymuş demekki: önümüzden pkk lı grup geçiyor komutanlar müdalahe etmemize izin vermiyor!!!

27
2
yanıtYanıtla
Yusuf ÇetinMobil-IOS:

HELAL OLSUN

9
20
yanıtYanıtla
YAZIK:

Herkes hain bir tek akkoyunlar hain değil

19
9
yanıtYanıtla
Tüm 186 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title